20.09.2021-13:06 (Son Güncelleme:25.11.2022-12:07)


1

Kimdir?

 Kimdir?

Fatih Terim, 4 Eylül 1953 tarihinde Adana'da doğdu. Futbol adamı, futbol yaşamına ilk olarak futbolcu olarak başladı. Teknik adam ilk olarak Adana Demirspor'un altyapısında futbola başladı. Buradaki başarılı performansının ardından Galatasaray takımının yolunu tutu. Efsane haline geleceği Galatasaray'da jübilesini yaptı ve 4 Ağustos 1985 tarihinde emekli oldu.



2

Türk Futboluna Adını Altın Harflerle Yazdırdı!

 Türk Futboluna Adını Altın Harflerle Yazdırdı!

Kariyeri büyük başarılarla dolu ve adını hem Galatasaray hem de Türkiye Milli Takımı'na altın harflerle yazdıran Fatih Terim, Türk futboluna ismini kazıdı. Başarılı teknik adam, futbolcu olarak başladığı futbol hayatında asıl çıkış yaptığı teknik adamlık kariyeriyle hem Galatasaray taraftarlarının hem de diğer futbolseverlerin gönlünde taht kurdu. Deneyimli çalıştırıcı, simgeleştiği takım olan Galatasaray ile unutulmaz başarılar yaşarken. Türk futboluna da unutulmaz başarılar yaşattı.



3

Fatih Terim'in acı günü

Fatih Terim'in acı günü

Usta teknik direktörüden acı haber. Bir süredir hastanede tedavi gören annesi Nuriye Terim hayatını kaybetti.



4

Teknik Adamlık Kariyeri

Teknik Adamlık Kariyeri

Fatih Terim, teknik adam olarak ilk Ankaragücü'nü çalıştırdı. Ardından Göztepe'yi çalıştıran hoca A Milli Futbol Takımı'nın, yardımcı antrenörü oldu. Arından Türkiye U21 takımını çalıştıran Fatih Terim, 1993 yılında Türkiye Milli Takımı'nın teknik adamı oldu. Asıl efsane olduğu yer olan Galatasaray'a ilk teknik adam olarak 1996 yılında geldi. Burada geçirdiği başarılı serüvenin ardından yolu Çizme ekibi Fiorentina oldu. Ardından İtalya devi Milan'a gitti. Çalıştırıcı ardından tekrar Galatasaray'a geldikten sonra Türkiye'nin başına geçti. Milli takım ile yeniden başarılı işler yapan çalıştırıcı, 2011 yılında 2. kez Galatasaray'ın başına geldi. Galatasaray'da 2. dönemi de çok başarılı geçen çalıştırıcı tekrardan Türkiye Milli Takımı'nın başına geçti. 22 Aralık 2017 tarihinde efsane olduğu Galatasaray'a 3. kez gelen çalıştırıcı, o tarihten bu yana Galatasaray'ı çalıştırıyor.



5

Teknik Adam Olarak Başarıları

 Teknik Adam Olarak Başarıları

Fatih Terim, Galatasaray ile 8 kez lig şampiyonu, 4 kez Süper Kupa ve 3 kez Türkiye Kupası'nı kazandı. En önemli ve adını tarihe yazdırtan UEFA Kupası'nı kazanmayı başardı. Ayrıca A Milli Takım'ı Euro 2008'de 3. yaptı.



6

Oyun Dizilişi Nedir?

 Oyun Dizilişi Nedir?

Fatih Terim genel olarak 4-1-4-1 dizilişini kullanmaktadır.



7

Teknik Adamlık Puan Ortalaması Nedir?

 Teknik Adamlık Puan Ortalaması Nedir?

Fatih Terim kariyeri boyunca 794 maç yönetti be 442 galibiyet aldı. 180 beraberlik aldı. 172 kez ise yenildi. Ortalaması 1.90'dır.



8

Giresunspor Yenilgisi Büyük Tepki Topladı

Giresunspor Yenilgisi Büyük Tepki Topladı

Fatih Terim bu sezon Galatasaray ile UEFA Kupası'nda her ne kadar başarılı olsa da ligde gerek giden kötü gidişat gerek Türkiye Kupası'nda elenilmesi büyük tepki topladı. Galatasaray'ın 8 Ocak 2022 tarihinde Giresunspor karşısında kendi evinde aldığı yenilgi damlağı taşıran son damla oldu.



9

Bir Devir Sona Erdi

Bir Devir Sona Erdi

Bu yenilginin ardından Burak Elmas ile Fatih Terim bir araya geldi ve Fatih Terim ile yolların ayrılmasına karar verildi. Fatih Terim ile 10 Ocak 2022 itibariyle yolların ayrıldığı açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR