FAST ve EFT sistemi çöktü mü, sorun mu var? FAST sistemi kapalı ne demek, ne zaman düzelecek? FAST sisteminden işlem yapılamıyor

Bankalar arasında hızlı para transferi işlemini sağlayan FAST ve EFT sistemleriyle ilgili bazı kullanıcıların işlem yapamadığı haberleri geliyor. Peki FAST ve EFT sistemi çöktü mü, sorun mu var? FAST sistemi kapalı ne demek, ne zaman düzelecek? İşte detaylar…

15.01.2024-11:05 - (Son Güncelleme: 15.01.2024-17:46)

Kullanıcılar son dönemde FAST ve EFT sistemleriyle ilgili yaptığı işlemlerde sorun yaşadığını belirtiyor. İşlemlerin gerçekleşmediğini ve sistemlerin kapalı olduğuna yönelik geri mesajlar aldıklarını belirten kişiler yaşanan sorunun kaynağını ve Ne Zaman düzeleceğini öğrenmek istiyor. Hızlı para ve bankacılık işlemleri konusunda önemli bir yere sahip olan FAST ve EFT sistemleri hakkında FAST ve EFT sistemi çöktü mü, sorun mu var? FAST sistemi kapalı ne demek, ne zaman düzelecek? gibi sorular araştırılıyor.

FAST ve EFT sistemi çöktü mü?

Mobil bankacılık sisteminin önemli işlemlerinden birisi olan FAST ve EFT sistemlerinde birçok kullanıcının havale konusunda sorun yaşadığı belirtiliyor. Sosyal medyada da Gündem olan konu hakkında bankalardan henüz bir açıklama gelmedi.

FAST EFT Çöktü

FAST ne kadar sürer?

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST), Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından sunulan anlık para transferine yönelik yeni bir bankalar arası bir ödeme sistemine verilen isimdir. FAST ile yapılan işlemler birkaç saniye içinde gerçekleşmektedir ve bu haliyle EFT sisteminden daha avantajlı olarak görülmektedir. FAST ücreti bankadan bankaya değişiklik göstermektedir.

EFT ne kadar sürer?

EFT (Elektronik Fon Transferi), banka hesapları arasında elektronik para transferini ifade eden bir işlemdir. Genellikle, EFT işlemleri aynı gün içinde tamamlanır, ancak bazen bir iş günü veya birkaç iş günü sürebilir. Türkiye'deki pek çok banka, müşterilerine EFT işlemlerinin genellikle aynı gün içinde sonuçlandığı bir hizmet sunsa da, bu süreç bankadan bankaya değişebilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal