Faroe Adaları, Danimarka'dan Ayrılmak İstiyor

Danimarka'ya bağlı bir takımada topluluğu olan Faroe Adaları, bu günlerde bağımsızlık ihtimalini konuşuyor. 600 senedir Danimarka'ya bağı olan ülke 50 bin nüfusa sahip.

19.06.2018-17:45 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-17:36) Faroe Adaları, Danimarka'dan Ayrılmak İstiyor

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Danimarka'nın kuzey batısında yer alan Faroe Adaları'nda Danimarka'dan ayrılma düşüncesi ciddi bir biçimde konuşuluyor.

"Biz Danimarkalı değiliz. Hiçbir zaman olmayacağız. Biz Danimarkalı olamayız çünkü biz Faroeliyiz. Bunun için ayağa kalkmalı ve mücadele vermeliyiz."

Bu cümleleri söyleyen kişi Faroe Adaları'nın Dış İlişkiler ve Ticaret Bakanı olan aynı anda da ayrılıkçı İlerici Parti'nin lideri Poul Michelsen. Michelsen'in konuşması 50 bin nüfuslu bu takımadaları topluluğunun siyasi gündemini de meydana çıkarıyor. 600 senedir Danimarka Krallığı'na ait olan Faroe Adaları bugün tam bağımsızlığı düşünüyor.

Kopenhag'ın 1100 kilometre kuzey batısında yer alan Faroe Adaları'nın 1948 senesinden bu güne kendi bayrağı var. Kökeni Vikinglere dayanan dilleri de Danca'dan değişik.

Hayranlık uyandıran yeşil dağlık bölgelerinde otlayan koyunların sayısı ise bu topraklar üstünde var olan insanlardan çok.

Ülkenin başkenti Torshavn'da AFP haber ajansı muhabirine açıklamalar yapan ayrılıkçı parti lideri Michelsen, "Esasen her ilerleyen gün biraz daha bağımsız hale geliyoruz" diyor ve daha çok sorumluluğun üstünden geldiklerini kaydediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal