Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya Baskın Gerçekleştirdi!

Yüzlerce fanatik Yahudi, İsrail polisinin eşliğinde işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'nın avlusunu bastılar.

06.09.2021-16:46 - (Son Güncelleme: 06.09.2021-16:46) Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya Baskın Gerçekleştirdi!

Yapılan yazılı açıklamada, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi; 237 fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'nın güneybatısında yer alan El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan girerek Harem-i Şerif'e baskın yaptığını belirtti.

POLİS EŞLİĞİNDE BASTILAR

Yahudi grup İsrail polisinin koruması eşliğinde, Harem-i Şerif'in avlularında dolaşarak, daha sonra Mescid-i Aksa'dan ayrıldı. Fanatik Yahudilerin ayrıca sabah ve öğleden sonra olmak üzere Harem-i Şerif'e girdikleri de belirtildi.

Bugün itibarıyla başlayan ve çarşamba akşamı bitecek olan Roş Aşana (İbrani yılbaşı) sebebiyle fanatik Yahudiler, İbrani takviminde ‘Tapınak Tepesi’ dedikleri Mescid-i Aksa'ya ait baskın çağrıları yapılmıştı.

Fanatik Yahudiler tarafından yapılan bu baskınlar, bölgedeki gerginliği ateşliyor.

İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994 tarihinde imzalanan barış antlaşmasınca, Mescid-i Aksa Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı olarak Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesi altında bulunuyor. Fakat Yahudiler, 2003 yılından bu zamana İdarenin iznini almadan İsrail'in tek taraflı karar vermesiyle polisler eşliğinde kutsal mabede giriyorlar. Kutsal mabede girişleri ‘baskın’ olarak isimlendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini belirtiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal