Faciadan kıl payı kurtuldular! Köy tahliye edilecek

Kahramanmaraş’ın Şahinkaya mahallesi, dağdan kopan kaya parçaları nedeniyle büyük tehlike altında. Mahallesinin büyük kaya parçaları nedeniyle büyük tehlike altında olduğunun belirten muhtar,öyün taşınmasının söz konusu olduğunu belirterek, Kaya uçma tehlikesi olan bölgelerimiz çok. Evlere, ahırlara zarar veren kayalarımız var" ifadelerini kullandı.

27.02.2023-15:03 - (Son Güncelleme: 27.02.2023-15:03) Faciadan kıl payı kurtuldular! Köy tahliye edilecek

Onikişubat ilçesine bağlı yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı Şahinkayası Mahllaesi de, Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilendi. Bölgeye adını veren ve yerleşim birimine hakim yükseklikte yer alan Şahinkayası’nda yöre halkının “kale” adı verilen mevkiden ikinci deprem sonrasında kopan parçalar, bir eve ve kamyona hasar verdi.

İnternethaber’de yer alan haberde, mahallede bir evin önünde yer alan ağıla isabet eden kaya parçaları, 70 küçükbaş hayvanın ölmesine neden oldu. Mahalle muhtar azası Ömer Budak, bölgenin dağlık bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

Köy büyük risk altında

Yaşanan depremlerin etkisiyle düşen kaya parçaları sebebiyle köyün risk altında olduğunu söyleyen Budak,  "Kaya uçma tehlikesi olan bölgelerimiz çok. Evlere, ahırlara zarar veren kayalarımız var. Milletvekillerimiz, yetkililerimiz geldi, yerinde tespit yapıldı. Şu anda yaralarımız sarılmaya çalışılıyor." İfadelerini kullandı.

Faciadan kıl payı kurtuldular

Budak, kaya parçalarının tehlike oluşturmaması için belediye ekiplerinin önlem alındığını aktararak, ayrıca mahallenin taşınması konusunda görüşmeler yapıldığını söyledi. Mahalle sakinlerinden Bilal Karasu, ikinci depremde afeti canlı canlı yaşadıklarını dile getirdi.

Kaya parçalarının önce evinin önünde bulunan kamyonuna, sonrasında hayvan barınağına çarptığını ifade eden Karasu, 70 küçükbaş hayvanının öldüğünü, evinin 2 kolonunun da hasar gördüğünü belirtti.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal