Başkan Erdoğan Adıyaman'da: Kimse mağdur edilmeyecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremden etkilenen Adıyaman’daki incelemelerin sonrasında açıklamalarda bulundu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, depremin ilk gününde Adıyaman’da bazı gecikmeler olduğunu söyleterek, "Sizlerden helallik istiyorum." dedi. Başkan Erdoğan, Adıyaman’da kimsenin mağdur edilmeyeceğini ifade etti.

27.02.2023-15:08 - (Son Güncelleme: 27.02.2023-17:52) Başkan Erdoğan Adıyaman'da: Kimse mağdur edilmeyecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, depremin en sert vurduğu illerden biri olan Adıyaman’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu. Başkan Erdoğan, Kimse mağdur edilmeyecek." İfadeleri kullanırken, Adıyaman’da 50 bin konutun inşa edileceğini açıkladı. Erdoğan, "Ata yurdunuzu terk etmeyin" diyerek Adıyamanlılara seslendi.

"Kimse mağdur edilmeyecek"

Yaşan deprem felaketleri hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Erdoğan,  “Ülkemizin 6 Şubat sabahı 04:17'de yaşamış olduğu o büyük felaketten bu yana 10 bin artçı deprem yaşadık. Dünyada eşi benzeri görülmedik şekilde, üst üste yaşadığımız depremlerin ve artçıların yol açtığı etkilediği şehirlerimizden biri de Adıyaman'dır. Hava ve yol koşulları nedeniyle ilk günden gelemedik. Adıyaman'dan helallik istiyorum. Her şeyin farkındayız ve gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Deprem bölgesinin tamamında 44 bin... vefat ederken,115 bini aşkın vatandaşımız yaralı olarak kurtarıldı. Adıyaman'da çoğu merkezde olmak üzere 6 bin 13 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan Adıyaman'da

Depremlerde meydana gelen yıkımlara yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, depremin tamamında 553 bin 415 bağımsız bölümün yıkık olduğunu söyleyerek, “Acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu görüldü. Arama kurtarma çalışmalarının bitmesiye enkaz kaldırma işlemeri hızlandı. Aynı şekilde zarar tespit çalışmaları da bitmektedir. Çadır kentlerdeki 4600 çadırda 14 bine yakın vatandaşımız hayatını sürdürüyor. 44 binden fazla vatandaşımıza da kendi evlerine yakın yerlerde çadır dağıttık. Adıyaman'da 16 bine yakın konteyner kurmayı planlıyoruz. Kısa sürede isteyen vatandaşlarımızı daha iyi şartlara sahip konteyner, prefabrik alanlara kavuşturacağız.” şeklinde konuştu.

Depremzedeler yapılacak kira yardımları hakkında güncelleme yapan Başkan Erdoğan, “Kira tutarını 2 bin liradan 3 bin liraya çıkardık. Hiçbir ayrım yapmaksızın 15 bin lira yardımda bulunuyoruz. Depremde hayatını kaybeden yakınlarına da 100 bin lira veriyoruz. Ülke genelinde ödeme yapılan kişi sayısı 1 milyona yaklaştı.” dedi.

"50 bin konut yapacağız"

Başkan Erdoğan, bölgede oluşan altyapı problemlerine değinerek, 50 bin konutun müjdesini verdi. Erdoğan, “Adıyaman genelinde altyapı ile sorunlar çözüldü. Onarılan hatlar ve kurulan depolarla su sorunu da hal yoluna sokuldu. Güvenliği olduğu belirlenen yerlere etap etap doğalgaz veriliyor. Adıyaman için hemen şimdi diyerek şehrimizi beraber, yeniden inşa edeceğiz. Yaklaşık 50 bin konut yapacağız. Şubat ayı bitmeden inşası fiilen başlayan konut sayısı 14 bin 500'e ulaştı. Mart ve Nisan aylarından 234 binin daha inşası safhasına geçmiş olacağız. Adıyaman'da Mart ayı içinde yapımına başlayacağımız konut sayısı 30 bini bulacak.” İfadelerini kullandı.

Deprem bölgesi genelinde 75 bin 681, Adıyaman'da ise konutu ahırıyla ile 14 bin 400 köy evi yapacağız. Hasar tespit çalışmaları bittiğinde bu rakamı daha da yükselteceğiz.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal