Facebook'a Bir Darbe Daha: Gizli Planı Deşifre Oldu!

Facebook'un bünyesindeki şirketlerin kullanıcılarının verilerini kullandığını ve özellikle genç ve ergen kullanıcıların psikolojisini bozduğunun ortaya çıkarmasından sonra Facebook'a da bir darbe daha geldi.

29.09.2021-12:28 - (Son Güncelleme: 29.09.2021-12:49)

Geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal gazetesi birçok medya kuruluşu Facebook ve bünyesindeki şirketlerin kullanıcılarının verilerini kullandığını ve özellikle genç kullanıcıların psikolojisini bozduğunu gündeme getirmesinden sonra Facebook'a bir darbe daha geldi.

İNCELEMELERDE BAZI GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI

Amerika'nın en çok takip edilen gazetelerinden birisi olan Wall Street Journal'ın ele geçirdiği belgelerde Facebook'un, Snapchat ve TikTok gibi rakiplerle mücadele etmek için inceleme başlattığı ve bazı yöntemler keşfettiği gün yüzüne çıktı.

Ele geçirilen belgelerde Facebook'un henüz ergenliğe bile adım atmamış çocukları platformlarına çekmek için çalıştığı ifade ediliyor.

ÇOCUKLARIN AKTİF KULLANICI OLMALARI PLANLANIYOR

Facebook'un iç yazışmalarında 8 ile 12 yaşları arasındaki çocuklarla ilgili araştırma yapan yetkililer, "Uzun vadede çocukların aktif birer kullanıcı olmasının" planladığını da belirtti. Facebook yetkilileri, genç neslin kendi gelecekleri için kritik bir öneme sahip olduklarını da belgelerde açıkça yazdı.

Yazışmaların birinde çocukların arkadaşlarıyla buluştuklarında platformların kullanılabileceği ve bu sayede küçük çocukların da Facebook ve Instagram'a girebilecekleri belirtiliyor.

INSTAGRAM'IN ZARARLI OLDUĞU FACEBOOK TARAFINDAN DA BİLİNİYOR

Daha önce Wall Street Journal gazetesi, Facebook'un kurum içi raporlarına ulaşıp Instagram'ın çocuklar için zararlı olduğunun Facebook tarafından da bilindiği bilgilerini ele geçirdi.

Raporlarda, özellikle ergenlik döneminde olan kızlar ve gençler üzerindeki etkiler çok fazla yerde bulunuyor.  Raporların birinde, intihar düşüncesinde olan gençler arasında İngiliz kullanıcıların yüzde 13'ü, Amerikalı kullanıcıların da yüzde 6'sı, problemi Instagram'a bağladığı yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal