Facebook Sahte Hesapları Temizledi

Sosyal medyanın en büyük platformlarından biri olan Facebook, Rusya, İran, Vietnam ve Myanmar merkezli bazı Facebook ve Instagram hesaplarını kaldırdı. Kaldırılan hesaplar koordineli bir biçimde sahte davranış gösteriyorlardı.

13.02.2020-17:33 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-17:30) Facebook Sahte Hesapları Temizledi

Facebook konu ile alakalı yaptığı açıklamada, “şirketin Facebook ve Instagram platformlarında belli amaçlar doğrultusunda hükümetler ve bazı gruplar adına koordineli sahte davranış göstermesi sebebiyle 3 hesap ağının faaliyetlerine son verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Şirket, kapatılan hesap ağlarından ilkinin Rusya merkezli olarak, Ukrayna başta olmak üzere Rusya'nın komşu ülkelerini hedef aldığını belirledi. İran kaynaklı diğer hesap ağının ise ABD'yi hedef alan sistematik paylaşımlar yaptığı gözlendi. Diğer sahte hesap ağı da Myanmar'daki kullanıcıları hedef aldı.

Şirketin Güvenlik Politikaları Başkanı Nathaniel Gleicher yaptığı açıklamada bu tarz aktiviteleri yakından takip ettiklerini, insanların manipüle edilmesine izin vermek istemediklerini belirtti.

Rusya merkezli 78 Facebook hesabı, 11 sayfa, 29 grup ve 4 Instagram hesabı Facebook'un politikasını ihlal etmesi sebebiyle kapatıldı. Kapatılan bu sahte hesaplarda Rusya’nın Suriye’deki varlığı ile ilgili insanların algılarını manipüle edici Rusça ve yabancı dillerde paylaşımlar yapılıyordu.

Gleicher bu hesapların Rus askeri istihbarat servisiyle ilişkisi olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Öte yandan İran’la ilişkili hesapların ise daha çok ABD’yi hedef aldıkları görüldü. Ülkeye ait 6 Facebook ve 5 Instagram hesabı şirket tarafından kapatıldı. Ayrıca bu hesaplar paylaşımlarını yaymak için yaklaşık 1 milyon 155 bin dolar Facebook'ta reklam servislerine harcama gerçekleştirdi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal