Facebook, Koronavirüs Paylaşımı Sebebiyle Maduro'nun Hesabını Askıya Aldı

Facebook, koronavirüs (kovid-19) paylaşımı sebebiyle Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun hesabını dondurdu.

27.03.2021-11:37 - (Son Güncelleme: 27.03.2021-14:50) Facebook, Koronavirüs Paylaşımı Sebebiyle Maduro'nun Hesabını Askıya Aldı

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Facebook hesabı üzerinden paylaştığı videoda dağ kekiğinden elde edilen ilacı "Kovid-19 virüsüne karşı mucize" olarak değerlendirmişti.

Facebook, koronavirüsle alakalı doğru bilgi yaymadığı sebebiyle Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun hesabını askıya aldı. Maduro'nun delil sunmadan koronavirüse karşı etkili olduğunu iddia ettiği bir tedavinin tanıtımını yaparak Facebook kurallarını yok saydığı ifade edildi.

Maduro, ocak ayında paylaşımını yaptığı videoda 19. yüzyılda bir Venezuelalı doktor aracılığıyla geliştirilen, dağ kekiğinden elde edilen ve oral yol ile alınan bir solüsyonu "Kovid-19 virüsüne karşı yan etkisi olmayan bir mucize" ifadeleriyle nitelemişti. Nicolas Maduro, ilacın koronavirüse karşı önleyici olarak kullanılabileceğini ifade etmişti. Doktorlar, bu iddiaların bilim tarafından desteklenmediğini ifade ederek Venezuela liderini eleştirmişti.

Facebook, gerçeği yansıtmayan bilgi yayarak platformun kurallarına riayet etmediği sebebiyle Maduro'nun hesabını dondurdu ve tartışmalı videoyu da sildi. Reuters'a açıklama yapan Facebook sözcüsü, Dünya Sağlık Örgütü direktiflerine uyduklarını ifade ederek "Kurallarımızın üst üste ihlal edilmesi nedeniyle söz konusu sayfayı 30 gün için donduruyoruz, yani sayfa sadece okunabilecek" diye konuştu.

Sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanan Maduro, daha önce ilacı tanıtımını yaptığı videoların Facebook aracılığıyla sansürlendiğini ifade ederek sosyal medya platformunu keyfi tutum sergilemekle suçlamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal