Ezgi Mola'ya, Musa Orhan'a 'hakaretten' ceza!

Ezgi Mola, Musa Orhan'a karşı 'hakaret' suçundan yargılanmış olduğu davada yeni gelişmeler meydana geldi. İşte haberin detayları...

24.05.2022-16:33 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-17:49) Ezgi Mola'ya, Musa Orhan'a 'hakaretten' ceza!

Cinsel saldırı iddiasından dolayı yargılanan Musa Orhan’a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçe gösterilerek yargılanan ünlü oyuncu Ezgi Mola’nın karar duruşması Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmüştür. Ünlü oyuncu Mola, duruşma salonunda hazır bulundu. 

‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan yargılanan uzman çavuş Musa Orhan hakkında ‘hakaret’ içerikli tweet attığı gerekçe gösterilerek hakkında suç duyurusunda bulunulan ünlü oyuncuya, ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ ve ‘hakaret’ suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

''Kim olsa aynı tepkiyi gösterir''

Bugün görülen karar duruşmasında ise son sözlerini söyleyen ünlü oyuncu konuya yönelik, “Sanığı tanımam, bu söylemim tecavüzcülere ve tecavüzcü potansiyeli olan kişileridir. Benim söylemimden önce yapılan haberleri okuduktan sonra bu adamı tecavüzcü olarak değerlendirdim. Sert olmayacak şekilde düşüncemi belirttim. Kim olsa aynı tepkiyi gösterirdi. Sanatçı olarak sesimi duyurdum herkes gibi tepkimi dile getirdim” diyerek ifade etti. 

Söz konusu olayda sanık Mola ve taraf avukatlarının beyanlarının sonrasında kararını açıklayan mahkeme, ünlü oyuncuya ‘hakaret’ suçundan 6 bin 960 TL adli para cezasına hükmetti. 

Peki bu olay nasıl meydana geldi? 

Batman'ın Beşiri ilçesinde tabancayla intihara kalkışan ve 34 gün sonra 18 Ağustos 2020 yılında hastanede hayatını kaybeden İpek Er, ardında bıraktığı mektupta, Siirt'te görevli Uzman Çavuş Musa Orhan'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasını yazmıştı. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Orhan hakkında, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 

Tutuksuz sanık Orhan'ın yargılanması sürmeye devam ederken, olayın sonrasında sosyal medyadan çığ gibi tepki yağdı. Ünlü oyuncu Ezgi Mola da 20 Ağustos 2020 yılında sosyal medya hesabından tepki paylaşımında bulunmuştu. 

Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola'nın paylaşımına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanmış olan iddianamede, Mola hakkında 'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'hakaret' suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti. İddianame, Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, Ezgi Mola hakkında dava açılmıştı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal