Ezgi Mola kime, ne dedi? Ezgi Mola neden para cezası aldı?

Batman'da kendisine taciz ettiği iddiası ile mektup yazan ardından intihar eden İpek Er 2020 tarihinde hayatını kaybetmişti. Cinsel saldırıdan tutuksuz yargılanan uzman çavuş Musa Orhan hakkında sosyal medyadan büyük tepkiler gelmişti. Bunlardan biri de Ezgi Mola olmuştu. Ezgi Mola'ya 'hakaret' ettiği gerekçesi ile açılan dava bugün karara bağlanıldı. İşte ayrıntılar.

24.05.2022-16:26 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-16:26) Ezgi Mola kime, ne dedi? Ezgi Mola neden para cezası aldı?

Geçtiğimiz yıl Batman'da gerçekleşen Musa Orhan adında şahsın kendisine cinsel saldırıda bulunduğuna dair mektup yazan daha sonra intihar eden İpek Er hayatını kaybetmişti. Sosyal medya üzerinden büyük tepkiler alan ve Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesi ile ünlü oyuncu Ezgi Mola'ya dava açılmıştı. Musa Orhan'a hakaretten dolayı açılan dava karara bağlandı.

Oyuncu neden para cezası aldı?

Cinsel saldırı nedeniyle yargılanan Musa Orhan'a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesi ile Ezgi Mola'ya dava açılmıştı. Ankara 31.Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava görüldü. Görülen davada karar belirlendi. Hakaret davasından dolayı Ezgi Mola, 6 bin 960 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Ezgi Mola ne demişti?

20 Ağustos 2020 tarihinde başarılı oyuncu sosyal medya üzerinden taciz iddiası ile yargılanan Musa Orhan hakkında 'Tecavüzcü şerefsizi dışarı bırakan vicdanınızda boğulun. Artık dua, yasa, istek, rica, dilek, umut her şeyimizi elimizden aldınız. Ne diyim! Yazıklar olsun, yazıklar olsun! #MusaOrhanTutuklansın' diyerek tepkisini dile getirmişti.

Cinsel tacizden yargılanan Musa Orhan, Ezgi Mola'nın kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile 'sesli, yazılı, görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'hakaret' suçlarından 2 yıl 4 aya kadar oyuncunun hapsini istemişti. Ezgi Mola ise duruşmada şu ifadeleri dile getirdi: 'Be sanığı tanımam. Benim sözlerim tecavüzcülere ve tecavüz potansiyeline sahip olan kişileredir. Öncesinde yapılan haberleri okuduğumda bu sanığı tecavüzcü olarak nitelendirdim. Sert bir üslup kullanmadan düşüncelerimi belirttim. Benim yerimde kim olsa aynı tepkiyi verirdi. Ben bir sanatçı olarak sesimi duyurdum' dedi.

Bugün görülen mahkeme kararı sonucunda ünlü oyuncu Ezgi Mola 6 bin 960 TL adli para cezasına çarptırıldı.

ezgi mola

Peki ne olmuştu?

Batman'da silah ile intihar eden ve 34 gün hayat mücadelesine yenilerek hayatını kaybeden İpek Er, geride bıraktığı mektup ile Siirt'te görev yapan uzman çavuş Musa Orhan'ın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu yazmıştı. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazırlanan iddianame, Siirt 1.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Uzman çavuş Musa Orhan hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' sonucunda 12 yıldan az olmamak şartı ile hapis cezası istemi üzerine dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Musa Orhan hakkında sosyal medya üzerinden tepkiler çığ gibi büyüdü.

20 Ağustos 2020 yılında Ezgi Mola, sosyal medya adresinden 'tecavüzcü şerefsizi dışarı salanlar vicdanınızda boğulun. Artık, dua, yasa, istek, dilek, rica, umut her şeyimizi elimizden aldınız. Yazıklar olsun, yazıklar olsun! #MusaOrhanTutuklansın' diyerek tepkisini göstermişti.

Ezgi Mola için 2 yıldan 4 aya hapis cezası istenildi

Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola'nın paylaşımı üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

Ezgi Mola hakkında 'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'hakaret' suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenildi. Ankara 31.Asliye Ceza Mahkemesi tarafından iddianame kabul edildi ve  dava açıldı.

ezgi molaya ceza

Özür dilemekten kaçındı

Avukat Mehmet Erkan Akkuş, 'Salgın gibi yayılan bir linç kültüründe, toplumsal bir delilik hali olarak, bireyler bu tür eylemleri sadece kendilerine ait olmayanları cezalandırmak için değil, aynı zamanda emsal teşkil etmek için de yaparlar. Sanık Ezgi Mola, belgelerden haberi olmadan tek bir kaynaktan bilerek yayılan sahte belgeleri de kabul etti. Aylarca yaptığı paylaşımları saklayarak müvekkillerime binlerce küfür ve tehditte bulundu. Özür mesajı vermeyi reddettiği için şikayet etmek zorunda kaldık. Sosyal medyadaki linç kültürüne son vermezsek yarın Ezgi Mola Hanım da başka bir linç kültürünün kurbanı olabilir' açıklamalarında bulundu.

Ezgi Mola'yı savunan sanatçılara da suç duyurusu

Cinsel saldırı ile suçlanan Musa Orhan'a hakaret suçundan dava açılan Ezgi Mola ve beraberinde 16 kişiye de suç duyurusunda bulunuldu.

Hakaret sebebi ile açılan davadan sonra YalnzıDeğilsinEzgiMola etiketi ile destekler ardı sıra geldi.

Musa Orhan'ın avukatı sosyal medyadan yazılanların bazıları hakaret içerik olduğunu belirtti. Bu sebep ile Mahsun Kırmızıgül, Hazal Kaya, Atilla Taş, Barış Atay, Serkay Tütüncü, Tan Taşçı, Selçuk Balcı, Hasibe Eren, Aslı İnandık, Metin Uca, İlkay Akkaya, Fatma Turgut, Sarp Akkaya, Funda Eryiğit, Ayşenil Şamlıoğlu, Rahşan Gülşan hakkında 'örgütlü linç kampanyası yürütüldüğüne' dair hazırlanan iddianameler Ankara Başsavcılığına verildiğini belirtti.

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal