Ezan devam ederken su içilir mi? Ezan devam ederken su içilirse oruç bozulur mu? Sahurda su içmek ne zaman bırakılmalı? Diyanet açıkladı

Ramazan ayına girmemize az bir zaman kala günlerini oruçlar geçirecek olan Müslümanlar sahur vaktinde ezan okunurken su içilip içilmeyeceğini merak etti. Oruç ibadetlerini hakkıyla yerine getirmek isteyen Müslümanlar Diyanet'in ezan okunurken su içilip içmeyeceği konusu hakkında yaptığı açıklamaları araştırmaya başladı. Peki sahur vaktinde ezan okunurken su içilir mi? Sahurda su içmek ne zaman bırakılmalı? detaylar haberimizde yer almaktadır.

31.03.2022-08:26 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-08:26) Ezan devam ederken su içilir mi? Ezan devam ederken su içilirse oruç bozulur mu? Sahurda su içmek ne zaman bırakılmalı? Diyanet açıkladı

Ramazan ayına girmemize az bir vakit kala oruç ibadetini hakkıyla yerine getirmek isteyen Müslümanlar sahur vaktinde ezan okunurken su içilip içilmeyeceğini merak etti. Ramazan ayında günlerini oruçla geçirecek olan Müslümanlar Diyanet'in sahur vaktinde ezan okunurken su içilip içilmeyeceği konusu hakkında yapmış olduğu açıklamaları araştırmaya başladı.

Sahur vaktinde ezan okunurken su içilir mi

Sahur vaktinde ezan okunurken su içilir mi?

Ramazan ayında oruç ibadetlerini yerine getirecek olan Müslümanlar sahur vaktinde ezan okunurken su içilip içilmeyeceği konusunu araştırmaya başladı. Takvimlerde gösterilen imsak vakti orucun başladığı anı ifade etmektedir. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiğini yatsı vaktinden çıkıp sabah vaktine girdiğimizi gösterir. Ezan da imsak vaktinin başlamasıyla okunduğu için ezan başladığı an yemek ve içmek terk edilmelidir. Bu nedenle ezan okunurken su içilmez. Fakat ezan başladığında kişinin ağzında lokma varsa onu yutabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal