Eyyam-ı bahur nedir, ne demek? Eyyam-ı bahur ne zaman başlayacak? 2022 Eyyam-ı bahur tarihi

Türkiye’de milyonlarca insan Eyyam-ı bahur sıcaklarının ne zaman başlayacağı konusunda uzmanların tahminlerini internet üzerinden araştırıyor. Peki Eyyam-ı bahur nedir, ne demek? Eyyam-ı bahur ne zaman başlayacak? İşte 2022 Eyyam-ı bahur tarihi...

30.07.2022-11:05 - (Son Güncelleme: 30.07.2022-11:05) Eyyam-ı bahur nedir, ne demek? Eyyam-ı bahur ne zaman başlayacak? 2022 Eyyam-ı bahur tarihi

Yaz mevsiminin ortalarına gelinmesiyle birlikte her sene yaz aylarında yaşanan Eyyam-ı bahur sıcaklarının başlama tarihi bir çok kişinin gündemini meşgul etmeye başladı. Senenin en sıcak zamanlarının yaşandığı Eyyam-ı bahur döneminde sıcaklık termometresinin 40 dereceyi görmesi beklenirken, bu sıcaklıklar hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler ise arama motorlarına yönelmiş durumda. Peki Eyyam-ı bahur nedir, ne demek? Eyyam-ı bahur ne zaman başlayacak?

Eyyam-ı bahur nedir, ne demek?

Arapça kökenli Türkçe bir sözcük olan Eyyam-ı bahur, yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu zamanlarına verilen addır. Eyyam-ı bahur sıcakları cehennem sıcakları olarak bilinmektedir. Kuzey yarımkürede, Temmuz ve Eylül aylarında yaşandığı kabul edilmektedir. Güney yarımkürede ise bu tarih Ocak ve Mart ayları arasına düşer. Kesin tarih, içinde bulunulan bölgeye, boylama ve iklim koşullarına göre büyük değişiklikler gösterebilir. 

Eyyam-ı bahur

Eyyam-ı bahur günleri kalp ve göğüs hastalıkları olanlar için riskli dönemlerdir. Orman Yangınları başlayabilir. Enerji hattı kablolarının esnemesi, yol malzemelerinin erimesi ya da demiryollarında rayların genleşmesi gibi nedenlerle can ve mal kaybına neden olan kazalar yaşanabilir.

Eyyam-ı bahur ne zaman başlayacak?

2022 yılında Eyyam-ı bahur'un ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Bu sene Eyyam-ı bahur ülkemizde 31 Temmuz ile 7 Ağustos tarihleri arasına denk geliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal