EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman sunulacak? EYT başvuruları ne zaman, hangi tarihte başlayacak? 2023 EYT açıklaması son dakika

EYT’nin yürürlüğe resmen gireceği tarih heyecanla beklenirken, konu hakkındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de 2023 EYT hakkında önemli bir açıklaması bulunuyor. Peki EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman sunulacak? EYT başvuruları ne zaman, hangi tarihte başlayacak? Soruların yanıtı ve fazlası haberimizde...

27.01.2023-12:59 - (Son Güncelleme: 27.01.2023-12:59) EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman sunulacak? EYT başvuruları ne zaman, hangi tarihte başlayacak? 2023 EYT açıklaması son dakika

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) imzaya açılan EYT düzenlemesi konusunda son durumun ne olduğu milyonlarca vatandaş tarafından dikkatli bir şekilde takip ediliyor. EYT’nin Meclis’ten bir an önce geçerek yasalaşmasını bekleyen emekli adaylarının konu hakkındaki araştırmaları sürerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de 2023 EYT hakkında önemli bir açıklaması bulunuyor. Peki EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman sunulacak? EYT başvuruları ne zaman, hangi tarihte başlayacak?

EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman sunulacak?

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç’tan  gelen açıklamaya göre EYT düzenlemesi imza aşamasına kaldı. İmzaların atılmasıyla beraber konu hakkındaki yasa düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Tunç aynı zamanda EYT yasa teklifinin TBMM Komisyonu’na geleceğini de belirtti. 

EYT Meclis'e Geldi Mi

Bakan Bilgin’den açıklama geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında EYT düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. EYT’lilerin maaşlarının azaltılacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Bakan Bilgin, EYT ilk maaşların 1 Mart’ta ödeneceğini beklediğini söyledi. Bakan Bilgin EYT düzenlemesi konusunda Meclis’in çalışmalarının son aşamaya geldiğini söylerken, komisyonun bu hafta bitene kadar bir sonuç alacağını belirtti.

EYT ilk maaşlar ne zaman yatacak?

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise ilk EYT maaşlarının Mart ayında hesaplarda olmasını hedeflediklerini ifade etti. 

EYT Meclis'e Geldi Mi-1

EYT şartları nelerdir?

EYT düzenlemesi kapsamında yer almak için 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişinin yapılmış olması gerekiyor. Kadınlarda 20, erkeklerde ise 25 yıl sigortalılık süresi aranırken, 5 bin prim günü şartı da koşulan şartlar arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan birkaç hafta önce yaptığı açıklamada EYT’de yaş şartı olmayacağını dile getirmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal