EYT maaşları ne zaman yatacak, gecikecek mi? 2023 EYT maaşları Nisan’a yetişir mi? EYT emekli maaş sorgulama ekranı

Emeklilik başvuru işlemlerini tamamlayan milyonlarca EYT’li maaşlarını alacakları günü beklemeye başladı. SGK ve E-Devlet sisteminden işlemlerini tamamlayanlar ‘’EYT maaşları gecikecek mi, Eylül’e mi kalacak? 2023 EYT maaşları Nisan’a yetişir mi?’’ gibi soruları da internet üzerinden araştırıyor. İşte EYT emekli maaş sorgulama ekranı...

31.03.2023-17:06 - (Son Güncelleme: 31.03.2023-17:06)

Yıllardır hasretini çektikleri emeklilik hayaline Mart ayının başında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle kavuşan 2 milyon 250 kişi, emeklilik başvuru işlemlerini SGK binaları ve E-Devlet sistemi üzerinden tamamlayarak EYT sonrası ilk maaşlarını almak için heyecanlı bir bekleyiş sürecine girdi. Emekli maaşlarının ne zaman yatacağını öğrenmek isteyenler arama motorlarına yönelerek EYT emekli maaş sorgulama ekranını bulmaya çalışıyor. Peki EYT maaşları gecikecek mi, Eylül’e mi kalacak? 2023 EYT maaşları Nisan’a yetişir mi, ne zaman yatacak?

EYT maaşları ne zaman yatacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), geçtiğimiz yıllarda emekli maaşı başvuru işlemlerini 2 hafta içerisinde tamamlıyordu. Fakat EYT ile bir anda yüz binlerce kişinin emekli olması sebebiyle vatandaşların ilk maaşlarını gecikmeli bir şekilde alacağı tahmin ediliyor. Ancak ilk maaşın yatma tarihinden bağımsız olarak her EYT’li emekliye 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere toplu ödeme yapılacağı ve hak kaybına izin verilmeyeceği ifade edildi.

EYT Maaş Tarihleri

EYT maaşları gecikecek mi, Eylül’e mi kalacak?

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören yasa teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında EYT'lilerin ilk maaş ödemesinde gecikme yaşanacağı mesajı verdi.

Elitaş, EYT'lilerin martta emeklilik dilekçesi verseler de bazılarının aylıklarını önümüzdeki ağustos, eylül aylarında alabileceklerini söyledi.

Elitaş, şöyle konuştu:

“1 Mart'ta müracaat edip emekliliği hak eden EYT'li­ler varsayalım ki temmuz ayında maaşı hak ettiler, temmuzda maaşı hak etme­lerine rağmen hem Rama­zan hem Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalana­caklar. Nisan ayının 1'inde müracaat etti, nisan ayının 15'inde müracaat etti, 20 Nisan'dan önce emeklilik hakkını elde edip müracaat eden varsa iki bayram ikra­miyesini almayı hak ediyor. 21 Mayıs tarihinde müraca­at etti, 1 Mayıs tarihinden itibaren emeklilik hakkını elde etti, bu kişi Ramazan Bayramı ikramiyesinden faydalanamıyor, Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalanıyor.”

2023 EYT maaş ödeme tarihleri

EYT yasasının Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte e-Devlet üzerinden başvurular alınmaya başladı.

Başvurularını tamamlayan adaylar, SGK tarafından verilecek tahsis numarasına göre emekli maaşlarının yatacağı tarihi öğrenebilecek. İşte SSK ve Bağ-kur emeklilerinin maaşlarını alacağı tarihler:

SSK emekli maaşı ödeme tarihleri

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında

Bağ-kur emekli maaşı ödeme tarihleri

Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde,

Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal