EYT bugün ne oldu, şartları belli oldu mu? EYT başvurusu nereden, nasıl yapılır? 2023 EYT son durum

EYT düzenlemesinin dün Meclis’e getirilmesiyle beraber EYT son dakika gelişmeleri ile ilgili araştırmalar hızlandı. EYT’de yaş şartı olmayacağı açıklanırken, prim gün sayısının ise işe başlama tarihine göre değiştiği kaydedildi. Peki EYT bugün ne oldu, şartları belli oldu mu? EYT başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte 2023 EYT son durum...

31.01.2023-17:37 - (Son Güncelleme: 31.01.2023-17:37) EYT bugün ne oldu, şartları belli oldu mu? EYT başvurusu nereden, nasıl yapılır? 2023 EYT son durum

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle yıllardır hasretini çektikleri emekliliğe sonunda kavuşacak olan vatandaşlar düzenlemenin dün Meclis’e getirilmesiyle beraber heyecana kapıldı. EYT kapsamında olan kadın ve erkekler yavaş yavaş EYT başvuru hazırlıklarına başlarken diğer yandan EYT emekli maaşlar ve şartları gibi pek çok konuda araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. EYT’de yaş şartı olmayacağı açıklanırken, prim gün sayısının ise işe başlama tarihine göre değiştiği kaydedildi. Peki EYT bugün ne oldu, şartları belli oldu mu? EYT başvurusu nereden, nasıl yapılır?

EYT ne zaman yasalaşacak?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamada EYT yasa teklifinin 2 Şubat 2023 saat 11.00’de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüleceğini ifade etti. Akbaşoğlu, EYT’nin Şubat ayında yasalaşacağı müjdesini  de verdi.

EYT

EYT başvurusu nereden, nasıl yapılır?

Akbaşoğlu’nun açıklamasına göre, EYT emeklilik başvuruları E-Devlet sisteminden veya SGK binalarına bizzat müracaat edilerek gerçekleştirilebilecek. Başvuran kişi eğer memursa kendi kurumlarına müracaat ederek EYT emeklilik başvurusu yapabilecek.

EYT şartları belli oldu mu? 

Yasa teklfinde yer alan maddelere göre EYT’den yararlanmak isteyen vatandaşların 5000-5975 prim gününü tamamlamış olması gerekiyor. Öte yandan 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişini yaptıran EYT kapsamında yer alacak. Ayrıca EYT’de kadınlar için 20 yıl, erkekler için ise 25 yıl sigortalı çalışma süresi şartı da bulunuyor.

EYT-1

EYT ilk maaşlar ne zaman ödenecek? 

Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT’lilerin ilk maaşlarının Mart ayı içerisinde ödenmeye başlayacağını ifade etti. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal