EYT başvuruları ne zaman başlayacak? EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT şartları ve maaş tarihi

EYT’nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmesinin ardından vatandaşlar EYT’nin yasalaşacağı tarih ile başvurular hakkında araştırmalara başladı. Peki EYT başvuruları ne zaman başlayacak? EYT başvurusu nasıl yapılır? İşte EYT şartları ve maaş tarihi...

04.02.2023-11:09 - (Son Güncelleme: 04.02.2023-11:09) EYT başvuruları ne zaman başlayacak? EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT şartları ve maaş tarihi

Aylardır hatta yıllardır devam eden Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi dün yasa teklifinin  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmesinin ardından sona erdi. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olanları kapsayan EYT düzenlemesinin ne zaman yasalaşacağını ve başvuruların ne zaman başlayacağını öğrenmek isteyenler internetten araştırmalarına devam ediyor. Peki EYT başvuruları ne zaman başlayacak? EYT başvurusu nasıl yapılır? 

EYT’de mutlu son

EYT teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. 9 Eylül 1999'dan öncesi sigortalı olanların, prim gün sayısını ve yılını dolduranların emekli olabilmelerinin önünü açan yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

EYT Başvuruları Ne Zaman Başlayacak

EYT şartları neler?

EYT için öncellikli olarak 9 Eylül 1999'dan öncesi sigorta girişi olması gerekiyor. Kadınlar için 20 yıl hizmet ve erkekler için ise 25 yıl hizmet şartı bulunuyor. EYT'den emekli olmak isteyenler prim gün sayısının tamamlamaları gerekiyor.

EYT başvuruları ne zaman başlayacak?

EYT başvuruları kanun Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra başlayacak. Başvurular, SGK ve e-Devlet'ten başvuru yapabilecek.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, EYT’de aylık bağlama oranlarıyla ilgili, “SSK’dan emekli olacaklar için 7 bin 797 lira. Bağ-Kur’dan emekli olacaklar için 5 bin 811 lira. Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar 12 bin 389 lira. Bunların ortalaması 8 bin 733 lira” ifadesini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal