Elon Musk duyurdu: Twitter’a paralı abonelik sistemi geliyor

Twitter’in sahibi Elon Musk, platform üzerinde yeni bir kara aldı. Aldığı kararla birlikte Musk, Twitter Blue abonesi özelliği ile içerik üreticilerine reklam gelirlerinden pay vereceğini açıkladı

04.02.2023-10:46 - (Son Güncelleme: 04.02.2023-16:28) Elon Musk duyurdu: Twitter’a paralı abonelik sistemi geliyor

Twitter’ı satın aldığı ilk zamandan itibaren platform üzerinde yaptığı yenilikler ve konuşmalarıyla gündeme gelemeye devam ediyor. Son olarak reklam gelirlerinin düştüğü yününde haberlerle gündeme gelen platform için Elon Musk, aldığı yeni karar ile yine gündeme gelmesi bekleniyor.

Twitter Blue

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bugünden itibaren Twitter, yanıt dizilerinde görünen reklamlardan elde edilen geliri içerik oluşturucularla paylaşacak. Bundan yararlanacak hesapların Twitter Blue abonesi olmalı.” İfadelerini kullandı

Twitter’ı satın alan ABD’li zengin iş adamı Elon Musk,dana önceleri ‘faturaları ödemek için’ mavi tiki 8 dolara satacağını duyurmuştu. Mavi tik satışı 8 Kasım’da düzenlenen ABD ara seçimlerinden önce başlayacaktı ama oylamanın etkilenmemesi için ertelenmişti.

Twitter'a abonelik sistemi geliyor

Elon Musk, geçtiğimiz kasım ayında ‘reklam vermeyi durdurduğu’, ‘Twitter’a yüzde 30 vergi koyduğunu’ ve ‘Twitter’ı App Store’dan çıkartacağı’ gerekçesiyle Apple ile aralarında gerilime neden olmuştu. Elon Musk’ın mavi tık satışını ertelemesinin nedenlerinden biri de Apple’a yüzde 30 vergi vermemenin yollarını araması gösterilmişti.

Apple ile gerilim

Sonradan Apple CEO’suyla görüşen Musk, Apple’ın reklamlara devam edeceğini ve Twitter’ı App Store’dan çıkarmayacağını açıklamıştı ancak, ‘yüzde 30 vergi’ konusuyla ilgili olarak farklı bir açıklama ise yapılmamıştı.

Musk, 13 Aralık’ta mavi tik satışını tekrardan başlatmıştı. Mavi tikle beraber altın ve gri tik de piyasaya sürülmüştü.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal