#### Excel hatası nedir, neden olur? #### Excel hatası nasıl düzeltilir? #### Excel hatası düzeltme yöntemleri

Birçok kişi işlerini hallederken Microsoft Office programlarından yararlanmaktadır. Excel kullanan bazı kişiler hata ile karşılaşabilmektedir. #### hatası yaşayan kişiler internette çözümünü bulmaya çalışıyor. Peki, #### Excel hatası neden olur? #### Excel hatası nedir? #### Excel hatası nasıl düzeltilir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

18.03.2022-22:03 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-22:04) #### Excel hatası nedir,  neden olur? #### Excel hatası nasıl düzeltilir? #### Excel hatası düzeltme yöntemleri

Microsoft Office programları birçok kişi tarafından kullanılan kurtarıcı programlardır. Zaman zaman bu programları kullanırken sorunlarla karşı karşıya kalabilmekteyiz. Sorunların nasıl çözüldüğünü bulmak için yöneldiğimiz ilk yer ise internet oluyor. Microsoft Office programlarından biri olan Excel’de yaşanan #### hatası kullanıcılar tarafından araştırılıyor. Bu hatanın ne olduğu ve nasıl çözüleceği merak edilmektedir. Peki, #### Excel hatası neden olur? #### Excel hatası nedir? #### Excel hatası nasıl düzeltilir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

#### Excel hatası neden olur?

Microsoft Excel’de yaşanan ### hatası sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda karşımıza çıkmaktadır. İçerikleri gösteremediği kadar fazla olduğunda hücrelerde ##### ifadesini görülmektedir. Tarih ve saat gibi negatif değerleri döndüren formüller de ##### ifadesini gösterebilir.

#### Excel hatası nasıl düzeltilir?

Microsoft Excel kullanırken ### sorunu ile karşı karşıya kalmanız durumunda hücre sütunlarını genişletmeniz gerekmektedir. Hücre içeriklerini görmek için sütunu genişletirken başlığının sağ kenarına çift tıklatın veya istediğiniz genişliği elde edene dek sütun başlığını sürükleyin.

Excel Hatası### hatasını çözmek için kullanabileceğiniz diğer yöntemler şu şekildedir:

Hücre içeriklerini küçültmek için, Hizalama'nın> İletişim kutusu düğmesi Giriş'e tıklayın ve Hücreleri Biçimlendir iletişim kutusunda Uyacak şekilde daralt kutusunu işaretleyin.

Sayılarda çok fazla ondalık basamak varsa, Giriş > Ondalık Azalt'ı tıklatın.

Tarihler çok uzunsa, Giriş > Sayı Biçimi yanındaki oku tıklatın ve Kısa Tarih'i seçin.

Negatif tarih veya saat değerlerini düzeltme

Hücre negatif tarih veya saat değeri gösterdiğinden Excel ##### hatası ile karşılaşmanız durumunda şunları yapıp yapmadığınızı kontrol edin:

1900 tarih sistemini kullanırken tarih ve saatlerin pozitif değerler olduğunu doğrulayın.

Negatif tarih veya saat değeri sonuçlarını önlemek için tarihleri çıkarmak veya Saat toplama veya çıkarma işlemi yapmak için formül kullanın.

Tarih veya saat olarak biçimlendirilen negatif formül sonuçlarını farklı bir sayı biçimine dönüştürün.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal