Evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman verilecek 2023? 150 bin TL evlilik kredisi başvuru şartları neler, hangi banka veriyor? Evlilik kredisi son dakika gelişmeleri

Yeni evlenecek gençler için duyurulan 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuru tarihi ve şartları merak ediliyor. Geçtiğimiz hafta Aile ve Gençlik Fonu düzenlemesinin Meclis’te kabul edilmesiyle evlilik kredisi için de geri sayıma geçildi. Peki Evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman verilecek 2023? 150 bin TL evlilik kredisi başvuru şartları neler, hangi banka veriyor? İşte tüm detaylar…

27.11.2023-18:01 - (Son Güncelleme: 27.11.2023-18:01) Evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman verilecek 2023? 150 bin TL evlilik kredisi başvuru şartları neler, hangi banka veriyor? Evlilik kredisi son dakika gelişmeleri

İlk defa evlenmeye hazırlanan binlerce genç çift, hükümetin duyurduğu evlilik kredisi hakkındaki Son Dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Geçtiğimiz hafta AK Parti tarafından Meclis’e sunulan Aile ve Gençlik Fonu düzenlemesinin yasalaşmasıyla beraber 150 bin TL tutarındaki faizsiz evlilik kredisinin önünde herhangi bir engel kalmamıştı. Peki Evlilik kredisi başvuruları başladı mı, Ne Zaman verilecek 2023? 150 bin TL evlilik kredisi başvuru şartları neler, hangi banka veriyor?

Evlilik kredisi başvuruları başladı mı?

Evlilik kredisi başvuruları henüz başlamadı. Kulislerden alınan bilgilere göre Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulması sonrası yeni yıldan itibaren evlilik kredisi başvurularının alınması bekleniyor.

Evlilik Kredisi

Evlilik kredisi başvuru şartları neler?

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Meclise gönderdik, top mecliste, biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz.Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi.

Bütün kriterleri oluşturduk, bütün altyapı şu anda hazır. (Hangi yaşta gençler faydalanabilecek?) 18 -27 yaş gibi, ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış olmak.

Evlilik kredisini hangi banka veriyor?

150 bin TL evlilik kredisi veren bankalar şunlardır:

Aile ve Gençlik Bankası, 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli ve 150 bin TL üst limitli faizsiz evlilik kredisi vermektedir. Bu kredi, deprem bölgesindeki 4 pilot ilde, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da, verilmektedir. 

- Ziraat Bankası, 120 ay vadeli ve 150 bin TL üst limitli ihtiyaç kredisi vermektedir. Kredinin faiz oranı, kredi notuna göre değişmektedir.  

- Vakıfbank, 120 ay vadeli ve 150 bin TL üst limitli ihtiyaç kredisi vermektedir. Kredinin faiz oranı, kredi notuna göre değişmektedir. 

- Halkbank, 120 ay vadeli ve 150 bin TL üst limitli ihtiyaç kredisi vermektedir. Kredinin faiz oranı, kredi notuna göre değişmektedir. 

- İş Bankası, 120 ay vadeli ve 150 bin TL üst limitli ihtiyaç kredisi vermektedir. Kredinin faiz oranı, kredi notuna göre değişmektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal