Asgari ücret ilk toplantı tarihi belli oldu mu 2024? Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret maratonunda ilk randevu o tarihte yapılacak

Asgari ücrete 2024 yılında yapılacak zam öncesi önemli bir gelişme yaşandı. Milyonlarca çalışanın alacağı asgari ücreti belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağı tarih belli oldu. Peki Asgari ücret ilk toplantı tarihi belli oldu mu 2024? Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? Detaylar haberimizde…

27.11.2023-17:52 - (Son Güncelleme: 27.11.2023-17:52)

2024 asgari ücret zammı ile ilgili bir Son Dakika gelişmesi yaşandı. Ocak ayında resmiyet kazanacak olan yeni asgari ücreti belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantı tarihi belli oldu. Toplantıda hükümet, işveren ve işçi temsilcileri asgari ücrete yapılacak olan zammı belirleyecek. Peki Asgari ücret ilk toplantı tarihi belli oldu mu 2024? Asgari Ücret Tespit Komisyonu Ne Zaman toplanacak? 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı 1 Aralık'ta bir yapılacak.

Yeni asgari ücret rakamını belirlemek için görüşmeler başlıyor.

Asgari ücret Temmuz zammı ile yüzde 34 artarak net 11.402 lira olmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir süre önce yaptığı açıklamada “Aralık ayının ilk haftasında işçi ve işveren temsilcilerini davet edeceğiz. Komisyon çalışmalarımızı bu şekilde başlatmış olacağız." ifadelerini kullanmıştı.

“Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz” diyen Bakan Işıkhan toplantıya ilişkin de tarih verdi.

Asgari Ücret

Asgari ücret görüşmelerinin aralık ayı içerisinde başlayacağını vurgulayan Bakan Işıkhan şu ifadeleri kullandı:

"31 Aralık itibari ile de kararın Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor. Dolayısıyla geçtiğimiz temmuz ayında yaptığımız gibi olacak. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuz'da ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü."

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında toplanacak.

2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Asgari ücret için zam oranları şu an için belli değil. İşveren, işçi ve hükümet temsilcileri aralık ayında değerlendirmede bulunacak. Asgari ücretin yeni yılda 16-17 bin arası bir rakam olarak açıklanması bekleniyor.

Asgari ücret zammı ile staj ücreti, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı tavanı, GSS primi gibi kalemler de yükselecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal