Evlilik kredisi başvuruları başladı mı? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları nasıl yapılır 2024? Evlilik kredisi başvuru ekranı ve şartları

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında hayata geçirilen evlilik kredisi başvuruları bugün itibariyle başladı. İlk kez evlenecek gençlere faizsiz olarak ödenecek olan evlilik kredisi başvurusunun nasıl yapıldığı ve şartların neler olduğu merak ediliyor. Peki Evlilik kredisi başvuruları başladı mı? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları nasıl yapılır 2024? İşte Evlilik kredisi başvuru ekranı ve şartları…

15.02.2024-11:48 - (Son Güncelleme: 15.02.2024-17:48)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren Aile ve Gençlik Fonu kapsamında olan evlilik kredisi başvuruları hakkında araştırmalar devam ediyor. Evlenme hazırlığında olan gençler, başvuru ekranı ve başvuru şartları gibi detayları öğrenmek üzere internete yöneldi. Peki Evlilik kredisi başvuruları başladı mı? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları Nasıl yapılır 2024? 

Evlilik kredisi başvuruları başladı mı?

Aile ve Gençlik Fonu'na dair düzenlemeleri içeren yönetmelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Fona başvuran kişilere, 48 ay vadeli, geri ödemesiz ilk 2 yıl faizsiz olarak verilecek olan kredi desteği 150 bin lira olacak.

Evlilik Kredisi

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları nasıl yapılır 2024?

Aile ve Gençlik Fonu'na başvurular, deprem bölgesinden başlamak üzere bugünden itibaren alınmaya başlanacak. Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan aile.gov.tr üzerinden veya e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Evlilik kredisi başvuru şartları neler?

Fondan faydalanmak isteyen gençlerin, başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında, yani 30 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerektiği yönünde belirlenen bir kriter, çok sayıda gencimizin söz konusu fondan yararlanabilmesi için konulmuştur." şeklinde konuştu. 

Fondan yararlanmak isteyenlerin başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması gerektiğine de vurgu yapan Bakan Göktaş, başvuruların dikkatlice değerlendirileceğini ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal