Evlilik kredisi alacaklar dikkat: Bakanlığa taahhüt verilmesi gerekiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz gün evlilik kredisi şartları hakkında bilgi vermişti. Bakanlığın açıklamasına göre 150 bin TL’lik faizsiz krediden faydalanmak isteyenlerin bakanlığın nikah öncesi ve sonrası vereceği eğitimlere katılacağına dair taahhüt vermesi gerekiyor. İşte detaylar…

10.02.2024-09:48 - (Son Güncelleme: 10.02.2024-17:42)

Yeni evlenecek olan gençlere verilmesi planlanan 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi için başvuruların 15 Şubat’ta başlayacağı duyurulmuştu. Krediden faydalanmak isteyenlerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan nikah öncesi ve sonrası eğitimlerine katılmayı taahhüt etmesi koşulu aranacak.

Başvurular 15 Şubat’ta başlıyor

Yeni evlenecek çiftlere yönelik verilecek olan 150 bin lira faizsiz evlilik kredisinin başvuru tarihi ve şartları belirlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dün Aile ve Gençlik Fonu'nun detaylarını açıkladı ve başvuruların 15 Şubat'ta başlayacağını duyurdu. Göktaş, "Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz, 150 bin lira faizsiz kredi desteği sunulacak" ifadelerini kullandı.

Ancak, bu destekten yararlanmak için belirli şartlar aranacak. Programa başvuruda bulunmak isteyenlerin, bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sağlayacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden faydalanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor. Gerekli diğer başvuru şartlarının yakın zamanda açıklanacağını belirten Göktaş, "Bu fonla Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacak, onlara hizmet sunacağız" şeklinde konuştu. Ayrıca, Karadeniz'den çıkarılan doğalgaz ve Gabar'da bulunan petrol de yeni evlenecek gençlere finansal kaynak olacak.

Evlilik Kredisi

Deprem bölgesine öncelik verilecek

Bakan Göktaş, başvuruların 'aile.gov.tr' internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebileceğini belirtti. Bakan Göktaş sonrasında şu açıklamalarda bulundu: 

"Cumhurbaşkanımızın vizyonu doğrultusunda oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu'nda pilot bölge olarak deprem bölgesini seçtik. Deprem bölgesi için özellikle şartları esnettik, farklı tutuyoruz. Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedefledik. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Bu destekle gençlerimiz kendi projelerini de hayata geçirebilecekler. İlerleyen süreçte programı Türkiye genelinde yaygınlaştıracağız. Fonda biriken parayla orantılı şekilde süreci yürüteceğiz."

Eğitim, para için değil mutluluk için olmalı

Uzman Psikolog Aile Terapisti Yeşim Akıncı, evlilik kredisi için eğitim ve danışmanlık şartını değerlendirdi. Akıncı, evlilik terapilerinin kişilerin sorun çözme becerilerini geliştirdiğini belirtti. Kredi öncesi verilecek eğitimlerden geçen çiftlerin, boşanma yerine çözüm odaklı olacaklarını ifade etti. Akıncı, deprem bölgesinin pilot olarak seçilmesini yerinde bir karar olarak değerlendirdi. Depremzedelerin zaten psikolojik destek almaları gerektiğini belirterek, düğün öncesi bu tür eğitimlerin kendileri ve kuracakları aile için daha sağlıklı olacağını vurguladı. Akıncı, "Aslında kredi için değil, mutlu yuva için evlilik eğitimi almamız şart" dedi.

Evlilik Kredisi

Şimdiye kadar 1 milyon 200 bin kişi katıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Evlilik Öncesi Eğitim Programı, bugüne kadar 1 milyon 200 bini aşkın kişiye ulaştı. Program, çiftlerin evlilik öncesi süreçte birbirlerini iyi tanımalarını, gerçekçi beklentiler oluşturabilmelerini, etkili iletişim kurma yollarını öğrenmelerini ve olası sorunlarla başa çıkabilmelerini sağlayarak evliliğe iyi bir başlangıç yapmalarına fırsat tanıyor. Program kapsamında "Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri", "Aile Hukuku", "Evlilik ve Sağlık" ile "Eğitici El Kitabı" olmak üzere 4 kitap hazırlandı. (Akşam)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal