Evinizden Sanal Sanat Seyahati

Avrupa'dan Asya'ya kadar farklı ülkelerde bulunan müzeler, evde sıkılanların sanal dünya ile dışarı adım atmasını sağlıyor. Sizin için yoğun gündemden uzaklaşıp kahvenizi yudumlayarak gezebileceğiniz müzeler ve sergilerden oluşan bir liste hazırladık.

08.02.2021-11:13 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-11:13) Evinizden Sanal Sanat Seyahati

Yaklaşık bir yıldır dünya çapında tüm insanlar evlerine kapandı. Virüs salgını yüzünden kimse kapıdan dışarıya adım atamaz hale geldi. Fakat bu karantinanın beklenmeyen getirileri de var. Daha önce sadece gidip görebileceğimiz çeşitli sergiler artık bir tık uzağımızda. Avrupa'dan Asya'ya kadar farklı ülkelerde bulunan müzeler, evde sıkılanların sanal dünya ile dışarı adım atmasını sağlıyor. Sizin için yoğun gündemden uzaklaşıp kahvenizi yudumlayarak gezebileceğiniz yerlerden oluşan bir liste hazırladık. 

Türkiye'de Bulunan Sergiler

İlk olarak Türkiye'den başlayalım. İstanbul'da yer alan ve Türkiye'nin sanat dünyasında önemli bir yer taşıyan İş Sanat, ziyaretçilerine çeşitli sanal sergi seçeneği tanıyor. Bunların arasında Maria Kılıçoğlu'nun "Evrenin Nabzı" adlı retrospektif sergisi bulunuyor. İstanbul'da yer alan ve hem yerel hem yabancı kitle tarafından yoğun ilgi gören başka bir yerse İstanbul Modern Sanat Müzesi. Burada yer alan sanal serginin adı "Sanatçı ve Zaman" ve sergide 109 sanatçının toplam 198 eseri bulunuyor. Sanal sergi, sanatçının zamanının toplum, kültür, doğa yani genel olarak evrenin zamanı ile arasında bulunan ilişkiye dair bir düşünce alanı sunuyor. İş Sanat ve İstanbul Modern gibi bilinen isimlerin yanı sıra bağımsız galeriler de çeşitli sanala sergiler düzenliyor. Galeri Soyut'ta, Eril Periloğlu ve Murat Tolga gibi isimlerin resim sergileri yer alıyor. March Art Project'te Alp Sime'nin "Laki" adlı fotoğraf sergisi yer alıyor. Eserlerin yanı sıra Alp Sime ile sergisi hakkında yapılan röportajı da bulabilirsiniz.

Amerika'da Bulunan Sergiler

Amerika'da çeşitli şehirlerde ünlü isimlerden yenilerine kadar birçok sanatçının sanal sergisi bulunuyor. Los Angeles'ta bulunan J Paul Getty Müzesi ziyaretçilerine tek bir sergi yerine müzenin tamamının sanal gezisini sunuyor. Bu sanal geziye katılarak Van Gogh'un İrisler'inden Renoir'in La Promenade'e kadar ünlü isimlerin eserlerini görebilirsiniz. Gezerek eserlerin üstüne tıklayarak daha çok bilgi edinebilirsiniz. Buradan sonra Boston'da bulunan Güzel Sanat Müzesine ve New York'ta bulunan Metropolitan Sanat Müzesine de uğramanızı tavsiye ederiz.

J. Paul Getty Müzesi Van Gogh İrisler

Avrupa'da Bulunan Sergiler

Sanal geziler sayesinde artık vizeye başvurup cevap beklemek yerine bu süreyi kullanarak sayısızca sergi gezebilirsiniz. Roma'da bulunun Vatikan Müzesindeki göz alıcı heykelleri gördükten sonra Paris'te bulunan ve aynı zamanda hem tren istasyonu hem de otel olan Orsay Müzesinde Monet ve Cezanne gibi ünlü Fransız isimlerin eserlerini görebilirsiniz. Buradan da rotanızı Amsterdam'a çevirip Rijks Müzesinde bulunan 19. yüzyıl tablolarının her fırça darbesini interaktif sanal geziler sayesinde inceleyebilirsiniz. Fransa, İtalya ve Hollanda'dan sonra İngiltere'ye geçip Londra'da bulunan Doğal Tarih Müzesinde binlerce yıllık hayvan kalıntılarını gözlemledikten sonra Ulusal Galeri'de 13. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar farklı zamanlardan olan tablolara bakarak koridorlarda kaybolabilirsiniz.

Orsay Müzesi

Asya'da Bulunan Sergiler

Son zamanlarda Asya kıtasına, özellikle Güney Kore ve Japonya gibi ülkelere ilgi artmaya başladı. Siz de bu ülkeler hakkında yeni bilgiler edinmek istiyorsanız müze gezmekten daha güzel bir yol olamaz. Güney Kore'de Seul'da bulunan dünyaca ünlü Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesini ziyaret edebilirsiniz. Bu müzede heykelden fotoğrafa kadar çeşitli dallarda sanat eserleri bulunuyor. Turistlerin yanı sıra yerel halk tarafından da ilgi duyan bir yer. Hatta ünlü k-pop grubu BTS'in üyelerinden RM, Kim Nam-joon, Uluslararası Modern ve Çağdaş Sanat Müzesinin Güney Kore'nin sanat dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek geçtiğimiz yıl buraya bağışta bulundu. Kore'den Japonya atlayarak Fukuoka Asya Sanatı Müzesi ve Tokyo'daki Ulusal Modern Sanat Müzesi gibi her daldan sanat eseri barındıran hem tarihi hem de yeni sanat eserlerini görebilirsiniz.

Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi, Güney Kore

Günlük hayatımızın kaygı dolu olduğu bu dönemde biraz rahatlamak herkesin hakkı. Kulaklığınızı takıp arkanıza yaslanın ve biraz sanal sanat dünyasındaki özgürlüğü keşfedin. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal