Evinizde Zambak Yetiştirebilirsiniz

Balkonlarınızı, salonlarınızı süsleyen, güzelliğiyle kendine hayran bırakan zambak çiçeği bazı kültürlerde besin olarak bilinmektedir. Peki evde kolayca zambak nasıl yetiştirilir? Detaylarını haberimizin içerisinde bulabilirsiniz.

13.03.2020-15:57 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-15:54) Evinizde Zambak Yetiştirebilirsiniz

Doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymayan, bahçelerde ve evlerde genellikle süs bitkisi olarak yetiştirilen zambak, zarif çiçekleriyle adeta bir güzellik abidesidir. Ilıman bölgeleri seven zambak, soğanlı bir bitkidir.

EVDE ZAMBAK NASIL YETİŞTİRİLİR?

Direkt olarak güneş ışığına ihtiyaç duymayan zambak, çok sıcak ve çok soğuk alanları sevmez.

Zambak yetiştiriciliği için zambak soğanı; önce ortalama bir saksının içerisinde yarısı bahçe toprağı, yarısı torf olan bir karışıma ekilir.

Filizli kısmı üste gelecek şekilde ekilmelidir.

Düzenli olarak sulama ister. Her gün aynı miktarda su verilmesi gerekir. Çiçekleri, genellikle yaz aylarında açar.

ZAMBAK SOĞANI NE ZAMAN EKİLİR?

Zambak soğanı ekimi için en uygun zaman sonbahar dönemleridir. Çiçeklerini yaz aylarında açan bitki, özenli bir bakım ve sabır gerektirir.

ZAMBAK ÇİÇEĞİ TOHUMU NASIL ELDE EDİLİR?

Zambak tohumu genellikle çiçeğin kökten ayrılmasıyla elde edilir. Ayrılan kısım başka bir saksıya ekilerek yeniden kök salması sağlanır.

ZAMBAK TOHUMU NASIL ÇOĞALTILIR?

Zambak tohumunu çoğaltmak için en uygun zaman nisan ayıdır. Çoğaltma için en sık kullanılan yöntem kökten ayırma yöntemidir. Kök kısımlarından ayrılan zambak, başka bir saksının içerisine alınır. Aynı bakım ve sulama işlemlerine devam edilen yeni zambak, en kısa sürede çiçek açarak güzelliğini ortaya koyar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal