Evinizde buzdolabı çamaşır makinesi klima varsa yandınız! 23.001 TL para cezası uygulanıyor

Son dönemler içerisinde gün geçtikçe artan şikayetlerden kaynaklı evinde buzdolabı, çamaşır makinesi, klima gibi elektrikli ev eşyaları bulunan vatandaşlar; eğer koşullara uymazlarsa 23.001 TL ceza ödemek zorunda kalacak.

20.03.2024-16:30 - (Son Güncelleme: 20.03.2024-16:30) Evinizde buzdolabı çamaşır makinesi klima varsa yandınız! 23.001 TL para cezası uygulanıyor

Son dönemlerde özellikle apartman dairelerinde gün geçtikçe şikayetler artmaya başladı. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik bir karar ise son dakika olarak açıklandı. Yapılan açıklama doğrultusunda evinde buzdolabı, klima, çamaşır makinesi gibi beyaz eşyalar bulunan vatandaşlar çıkardıkları gürültülere dikkat etmek durumunda.

Klimadan çok fazla şikâyet ediliyor

Son yıllar içerisinde yaz aylarının bir hayli sıcak geçmesinden kaynaklı neredeyse her eve klima takılmış durumda. Klimadan gelen ses ise kiracıların ve ev sahiplerinin büyük düşmanı haline geldi. Binalarda klima gürültüsünden şikâyet eden vatandaşların yanı sıra belirli saatlerden sonra çalışan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı gibi beyaz eşyalar da şikâyet konusu haline geldi.

Evinizde buzdolabı çamaşır makinesi klima varsa yandınız! 23.001 TL para cezası uygulanıyor

Normal şikâyet gürültülerinin 3 katı ceza kesilecek

2024 yılı itibariyle gürültü sebebiyle şikâyet edilen kişiye verilecek para cezası maksimum 7.667 TL olarak belirlenmişti. Lakin getirilen yeni kritik karar ile birlikte beyaz eşya ve klima gürültüsü için uygulanacak para cezası 3 katına çıkartıldı. Yapılan şikayetlere rağmen sorunu gidermeyen ve halen daha sorunu devam ettiren ev sahibi ya da kiracılara 23.001 TL para cezası uygun görülecek. 

Artık özellikle apartmanda yaşayan vatandaşlar ses problemlerin önüne geçerek çözümler üretmek durumunda. İlk defa sözlü şekilde ikaz edilen komşu tekrardan aynı gürültüyü sağlamasından dolayı polisi şikayet edebilir ve gerekli işlemler başlatılabilir. Özellikle klima sesi ve çamaşır makinesi gibi elektronik ev eşyaları bu şikayetlerin temel sebebi haline geldi.


Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal