Türkiye’nin gündemine oturan Metin Şenay olayında yeni gelişme: Çok sayıda video kaydına ulaşıldı

Bağcılar’sa su satıcılığı yağan ve çocuk istismarı şikayeti ile gözaltına alınıp serbest bırakılan Metin Şenay, hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

20.03.2024-15:59 - (Son Güncelleme: 20.03.2024-15:59) Türkiye’nin gündemine oturan Metin Şenay olayında yeni gelişme: Çok sayıda video kaydına ulaşıldı

Bağcılar’da su satan 60 yaşındaki Metin Şenay, hakkında ortaya çıkan gerçek Türkiye’nin gündemine oturdu. Geçtiğimiz aylarda, ortaokula giden 12 yaşındaki M.Y.’ in okul dönüşü eve gitmemesi üzerine ailesi harekete geçmiş ve 12 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları başlamıştı. Ailenin şikayeti üzerine çevredeki kameraları inceleyen polis ekipleri, 12 yaşındaki çocuğun mahallenin sucusu Şenay’ın aracına bindiğini tespit etmişti. M.Y’yi su deposuna götüren Şenay, polis ekipleri gelene kadar küçük çocuğu istismar etti. 

Metin Şenay’ın başka çocukları da istismar ettiği ortaya çıktı 

Gazeteci Seyhan Avşar’ın haberine göre; Ele geçirilen görüntülerin incelenmesi ardından Metin Şenay’ın mahalledeki birçok çocuğu su deposunda istismar ettiği gerçeği ortaya çıktı. Savcılık ekiplerinin incelemesi sonucu istismar edilen çocuklardan birinin R.Ş olduğu tespit edildi. Şimdilerde 19 yaşında olan R.Ş olaya ait kan donduran detayları anlattı. İşte R.Ş’nin ifadeleri;

"Metin Şenay'ın gazetede çıkan haberlerini görünce kendimi eve kapattım. Kötü oldu. Annem bana 'Metin sana bir şey yaptı mı?' diye sordu. Korkumdan söyleyemedim. Metin Şenay'ı 4-5 yaşımdan beri tanırım. Beni dükkanına çağırıyordu. Gitmeyince kızıyordu. Öldürürüm diyerek tehdit ediyordu. Bana, 'Ben seninle evleneceğim. Çocuğumuz olsun. Sen 18 yaşına gelince imam nikahı kıyarız' diyordu. İlk olay 5 yaşında yaşandı. Son olay ise ben 9. sınıftayken. Cinsel ilişkiye girerken videoya çekiyordu. Felç geçirene kadar bu devam etti."

Metin Şenay davasında yeni gelişme

Şenay hakkında yüzyılı aşkın hapis cezası istendi

Şenay'ın çocuklara yaşattığı dehşet, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede detaylı bir şekilde yer aldı. Başsavcılık, Şenay'ın dört çocuğa karşın "Cebir, tehdit ve hile kullanarak, silahla ve cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma", "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "Müstehcen yayınların üretiminde çocukların kullanılması" suçlarından yüzyılı aşkın hapis cezası istedi.

Başka mağdur çocuklarda olabilir 

Öte yandan Başsavcılık, Şenay'a ait ele geçirilen bir dijital materyali ise bilirkişiye yollamıştı. Bu dijitallerden biri çözüldü. Ancak diğeri şifreli olduğu için henüz açılamadı. Bu dijitalde de başka mağdur çocuklar yer alabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal