Evde Tasarruf Yapabileceğiniz Alanlar

Zor günler geçirdiğimiz bu dönemde evde kaldığımız süre zarfında tasarruf ederek ev bütçemize katkı sağlayabiliriz. Küçük önlemlerle büyük tasarruflar elde edebileceğiniz 7 yöntemi sizin için derledik. İşte detaylar…

08.04.2020-17:30 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-17:10) Evde Tasarruf Yapabileceğiniz Alanlar

Dünya ekonomisini alt üst eden Coronavirüsü etkisinin altında olduğumuz bu zor günlerde evde tasarruf için alacağınız küçük önlemler ev bütçenize katkı sağlayacaktır. Evdeyken sürekli kullandığınız eşyaları tasarruflu bir şekilde kullanarak kısa sürede nasıl etki ettiğini göreceksiniz.

ÇAMAŞIRINIZI KISA PROGRAMDA YIKAYIN

Çamaşır makinesini tasarruflu bir şekilde kullanmanın aslında pek çok yöntemi bulunmaktadır. Örneğin az kirli çamaşırlar için kısa program seçeneğini kullanmak daha doğru bir yöntem olacaktır. Böylelikle çamaşırları gereğinden fazla sıcak suda yıkayarak yıpranıp eskimelerine de engel olmuş olursunuz. Ayrıca elektrik tüketiminden de tasarruf edersiniz.

DETERJANI İDARELİ KULLANIN

Fazla deterjan kullandığınız zaman çamaşır makineniz durulamak için daha fazla çalışır ve gerektirdiğinden daha çok enerji tüketmeye başlar. Bu nedenşe gereğinden fazla deterjan kullanmaktan kaçının.

SU ISITICILARI

Suyu kısa sürede kaynatan su ısıtıcılarını kullanırken mutlaka kullanılacak su miktarı kadar doldurmak elektrik tüketiminin azalmasını sağlar.

BULAŞIKLARI MUTLAKA MAKİNEDE YIKAYIN

Bulaşık makineleri bilinenin aksine çok fazla su harcamaz. Yapılan araştırmalar, bulaşığın elde yıkanması esnasında çok daha fazla su harcandığını ortaya koymuştur. 12 kişilik bir yemek takımının elde yıkanması sırasında 126 litre su harcanırken, bulaşık makinesiyle yıkamada harcanan su miktarı ise sadece 12 litredir.

YEMEKLERİ SICAK KOYMAYIN

Yemekleri buzdolabına sıcakken koymak yemeğin bozulmasına ve çöpe dökülmesine neden olacaktır. Bu israfın önüne geçmek ve tasarruf etmek için yemekleri sıcakken buzdolabın koymayın.

DERECELERİ DOĞRU AYARLAMANIZ ÇOK ÖNEMLİ

Buzdolabını ideal sıcaklıkta çalıştırmak tasarruf etmek açısından oldukça önemlidir. Buzdolabı için ideal sıcaklık 4 derece, derin dondurucu içinse -18 derecedir. Daha düşük ya da daha yüksek sıcaklıkta kullanım, gereğinden fazla elektrik harcanmasına ve gıdaların bozulmasına neden olur.

BUZDOLABINA ÖRTÜ SERMEYİN

Buzdolabına örtü serilmesi ise enerji tüketimini artmasına neden olur. Buzdolabına renk katmak veya temizliğinin daha kolay olması için serilen örtüler hava akışının kesilmesine neden olabileceği için enerji tüketimini de artırır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal