Evde Manikür ve Pedikür Yapımı

Evde manikür ve pedikür yapımı hakkında bilgi sahibi olarak istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz. Peki, evde manikür ve pedikür nasıl yapılır? Nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. İşte detaylar...

15.06.2020-16:21 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:25) Evde Manikür ve Pedikür Yapımı
Evde manikür ve pedikür yapımı hakkında bilgi sahibi olarak istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz. Peki, evde manikür ve pedikür nasıl yapılır? Nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.  İşte detaylar...
Evde Manikür Nasıl Yapılır?
Manikür yapmak için evde manikür suyu hazırlayabilir, tırnaklarınızı istediğiniz gibi törpüleyebilirsiniz. Hem hijyenik hem de kolay yöntemlerle manikür yapmak oldukça kolay.
• Manikür yapmadan önce tırnaklarınızda oje varsa silin. Tırnaklarınızı temizledikten sonra manikür suyu hazırlayabilirsiniz.
• Manikür suyu; ılık su ve limon karışımı ile elde edebileceğiniz oldukça kolay hazırlanan sudur. Bunun için ellerinizin sığacağı büyüklükte bir kap içinde ılık su doldurun. Eğer tırnak bakımı için kullandığınız el şampuanlarınız varsa suya ekleyebilirsiniz. Yarım limon sıktıktan sonra manikür suyunuz hazır.
• Manikür suyunda ellerinizi 5-10 dakika kadar bekletin.
• Parmak etleriniz yumuşadıktan sonra etleri bir törpü yardımı ile geriye iterek temizleyin.
• Katikülleri kesmeden törpü ile temizleyebilirsiniz. Tırnaklarınız bir süre yumuşak olacağı için uçlarını törpülemek için bir 5 dakika bekleyebilirsiniz.
• Son olarak tırnak için bakım ürünleri kullanabilir ve ellerinizi yıkayabilirsiniz.
Evde Pedikür Nasıl Yapılır?
Evde manikür ve pedikür yapımı için öncelikle suya ihtiyacınız var. Pedikür için kullanabileceğiz suyu da manikür suyu ile aynı şekilde hazırlayabilirsiniz. Ayak tırnaklarına daha çok bakım yapmanız gerektiği için suyun içine mutlaka bakım şampuanı ekleyin. Ayaklarınızı ılık su içinde 5 dakika kadar beklettikten sonra katikül bakımı yapmaya başlayabilirsiniz. Katikülleri temizlerken portal çubuğu yardımı ile geriye itebilirsiniz. Demir törpüler ayak tırnaklarına zarar verebilir.
Katikül temizliği ardından ayak tırnaklarınızı kesin ve içlerini iyice temizleyin. Ayak bakımında kullanmak için limon ve şeker karışımı ile Peeling elde edebilirsiniz. Peeling masajını tırnaklarınıza uygulayabileceğiniz bir fırça seçin. Makyaj fırçası kullanarak Peeling uygulayabilirsiniz. Son olarak ayaklarınızı ılık su ile yıkayarak evde istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz.
Evde Manikür ve Pedikür Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?
Manikür ve pedikür evde kolaylıkla yapabileceğiniz bakımlardır. Ancak sağlıklı sonuçlar elde etmek için dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. Katikül adı verilen tırnak etlerini temizlerken kesmemeniz gerekiyor. Özellikle ayak tırnaklarınızda kesmeniz halinde daha çok sertleşmesine sebep olacaktır. Zararlı bakterilerin girmesini engellediği için katikül kesilmeden temizlenmelidir. Dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de kullandığınız törpülen temiz olması. Törpülerin yeteri kadar hijyenik olduğundan emin olmanız gerekiyor.
Tek kullanımlık portakal çubuğu daha kolay temizleme yapmanızı sağlayacaktır. Evde manikür ve pedikür yapımı sırasında suyun sıcak olması tırnaklarınızın soyulmasına ve kırılmasına sebep olur. Bu nedenle su sıcaklığını iyi ayarlamanız gerekiyor. Manikür ve pedikür yaptıktan sonra tırnakların sağlıklı görünmesi için vazelin sürebilirsiniz. Kullandığınız bakım yağları ile masaj yapabilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal