Norveç Ev Dekorasyonu

Norveç ev dekorasyonu nedir? Norveç ev dekorasyonu nasıl yapılır? Hangi tarzları için de barındırır? Gibi sorularınız varsa, şu sıralar kuzey ülkelerin evlerine merak saldıysanız yazımız tam da size göre; Norveç evlerin de dizayn nasıl olur?

15.06.2020-16:20 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:19) Norveç Ev Dekorasyonu
Norveç Ev Dekorasyonu Nedir?
Norveç ev dekorasyonu tamamen sadelikten yana olan hatta evlerini boş kullanan minimalist bir dekorasyon olarak tanımlayabileceğimiz bir dekorasyon çeşididir. Norveç ev dekorasyonun kabul ettiği en temel renk başta beyaz ve grinin her tonudur. Bazı ev dekorasyonların da çok da az olsa farklı renkler kullanmışlar ama yazımız da bahsettiğimiz gibi temel renkleri beyaz ve grinin her tonudur. Evlerin de neredeyse hiç eşya yoktur olan eşyalar da temel olarak kullanılan az ve öz eşyalardır. Bu Eşyalar genel olarak işlem görmemiş ama cilalanmış ahşap mobilyalardan oluşur. Evlerinin her dekorasyonun da sıklıkla karşılaşabilirsiniz. Ev aksesuarlarında da aynı tarzı yakalarlar doğayı için de barındıran bu tarz aslın da tam olarak İskandinav dekorasyon modelidir. Evlerin de mobilyaların da kullanılan renkler beyaz dan griye geçiş sağlar ya da tam olarak beyazdır. Bazen de gri ile başlayan ev mobilyalarını siyah renk ile tamamlarlar. Yere sermek için halı kullanmayı çok tercih etmezler onun yerine gerçek ya da yapay olarak hayvan kürklerini kullanırlar. Bu hayvan kürkleri bazen de koltuk örtüsü olarak kullanılır.
Norveç Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
Siz de fazla Eşyalarınızdan sıkılıp sakinliğe ve sadeliğe kapı açmak istiyorsanız Norveç ev dekorasyonu tam da size göre, işe kullanmadığınız eşyalardan ve fazla yer kaplan mobilyalardan kurtularak başlayabilirsiniz. Değiştirmek istediğiniz alanlardaki mobilyaları daha sade, yer kaplamayan ve daha kullanışlı açık renklerdeki mobilyalar ile değiştirerek bulunduğunuz alandaki değişime adım atmış olacaksınız. Genel de kuzey Ülkeleri’nin evlerin de halı kullanımı gibi yaygın bir adet yoktur. Onlar zeminler de ahşapları tercih eder. Bunun sebebi kış ayların da ışığa hasret kalmalarıdır. Açık renkli ve ahşap zeminler evi olduğundan aydınlık ve boş gösterirler. Eğer sizin böyle bir şansınız yoksa salonunuzun ortasına atacağınız tüylü beyaz tonlardaki halınız bu tarza yakın olmanızı sağlayacaktır. Norveç ev dekorasyonun da duvar da kullanılan renk ise beyazdır. Beyaz tonları evlerinin her yerine hakimdir. Eğer duvarlarınız da ki beyaz seçim temizlik konusun da sizi korkutuyorsa beyaz duvar kağıdı kullanabilir ya da duvarlarınızı silinebilir boya ile boyayabilirsiniz. Norveç evlerin de bitkiler asla eksik olamaz. Bu bitkilerin kullanım amacı dekoratif olarak görünmeleri değil iç açıcı olup huzur verdiğine inandıkları için dekorasyonlarından eksik etmezler. Sizin de eviniz de kullanabileceğiniz ve bu dekorasyona uyacak bitki seçiminizi begonya, aleo vera, bonsai bitkisinden yana yapabilirsiniz.















DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal