Evde Makaron Tarifi

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz makaron tarifini sizin için derledik. Peki, makaron nedir? Makaron nasıl yapılır? Makaron tarifi? Detaylar haberimizde...

02.02.2021-14:00 - (Son Güncelleme: 29.12.2021-15:41)

Fransız tatlılarının en ünlüsü olan dillere destan lezzeti ve hoş görüntüsüyle makaron iştah açıcı bir görünüme sahiptir. Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz makaron tarifini sizin için derledik. Püf noktalarıyla derlediğimiz makaronu tarif listesinize eklmeyi ihmal etmeyin. Şimdiden afiyet olsun. 

PRATİK MAKARON TARİFİ

Makaron için gerekli malzeme listesi:

- 1 çay bardağı badem unu

- 2 yumurtanın beyazı

- 3 yemek kaşığı kakao

- 4 yemek kaşığı toz şeker

Makaron kreması için:

- 100 gram sıvı krema

- 2 paket bitter çikolata

EVDE MAKARON NASIL YAPILIR?


İlk olarak sıvı kremayı bir tencereye ekleyerek ocağa alın. Krema kaynayana kadar ısıtın. Üzerine çikolataları ekleyip karıştırın. Tüm karışım eriyince, kıvam alması için buzdolabında bekletin. Bu sırada iki yumurtanın beyazını sarılarından ayırarak bir kabın içerisine alın. Yumurta beyazlarının üzerine toz şeker ekleyin ve köpürünceye kadar mikser ile çırpın. Bu karışımı dinlenmesi için kenara bırakın. 

Bu esnada badem ununu derin bir kabın içerisine alın. Üzerine pudra şekeri ve kakaoyu ekleyin. Sonrasında da mutfak robotundan geçirmeye devam edin. Hepsinin tamamen karıştığına emin olun. Elde ettiğiniz toz karışımını dinlenmesi için kenara ayırdığınız yumurta aklarına ekleyerek bir spatula yardımı ile toz malzemeleri köpük malzemelere iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı bir krema sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine aralıklı daireler olacak şekilde sıkın. Tepsiyi tezgahın üzerine vurarak oluşan hava kabarcıklarının hamurdan çıkmasını sağlayın.


Pişirme işleminden önce hamuru 1 saat kadar dinlendirin. Hamurların üzerinin kabuklanmaması gerekiyor. Tepsideki hamurlar parmağınıza yapışmayan bir kıvama geldi ise pişirmeye hazır olduğu anlamına gelmektedir.

Daha önceden ısıtmış olduğunuz 170 derece fırınınızda 8 dakika kadar pişirin. Kenarları taşmaya başladıktan sonra 3 dakika daha pişirerek hemen fırından alın.

Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ardından daha önceden hazırlayıp buzdolabına kaldırdığınız kremayı bir makaronun üzerine sürün. Kremalı makaronun üzerine başka bir makaron kapatarak tatlınızı hazır hale getirin. Bu işlemi bütün makaronlara uygulayın. İşte bu kadar, afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal