Evde kolajen yapma yöntemi: İçinde nelerin olduğunu bilmediğiniz kolajenlere para vermeyin!

Vücudun daha genç ve dinç görünmesini sağlayan kolajenler daha çok takviye olarak tercih edilse de aslında vücudun yapı taşları arasında yer alır. Yaş aldıkça vücutta üretilen kolajen miktarı da azalır. 30’lu yaşların başında kolajene duyulan ihtiyacın ve öneminin artmasıyla birlikte rağbette de artış yaşanıyor. Doğru kolajenler kullanılmadığında, sağlık sorunları meydana gelebiliyor. Bugün sizlere doğal kolajen yöntemini paylaşacağız.

13.01.2024-13:23 - (Son Güncelleme: 13.01.2024-17:58) Evde kolajen yapma yöntemi: İçinde nelerin olduğunu bilmediğiniz kolajenlere para vermeyin!

Vücudunuza kolajen takviyesini doğal yollarla sağlayabilirsiniz. Böylece cildinize gençlik aşılayabilirsiniz. Evden kolajen tozu yaparak hem bütçenizi de hem de zararlı maddelerin içine katmasına da mani olabilirsiniz. Bireysel olarak kolajen tozu yapmak; Kolajenin hayvan kemikleri, deri veya balık pulları gibi doğal kaynaklardan çıkarılması sürecini içerir. Ayrıca kolajen; cilt, kemikler, tendonlar ve bağlar da dahil olmak üzere vücudun çeşitli bölgelerine yapı sağlayan bir protein çeşididir.

Evde kolajen yapmanın basamakları

Evde kendi bütçeniz dahilinde gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz kolajenlerin yapı malzemeleri ve aşamaları;

Malzemeler

Kollajen Kaynağı: Tavuk veya et kemikleri, balık pulları veya derisi.

Kemik kullanıyorsanız, kızartmadan arta kalanları veya bağ dokulu seçilmiş kemikleri de kullanabilirsiniz.

Sirke: 2 yemek kaşığı elma sirkesi veya diğer sirke çeşitleri olabilir.

Su: Kemikleri veya kolajen kaynağını kaplayacak kadar.

Büyük bir tencerede pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Süzgeç veya Tülbenti Sıvıyı süzmek için kullanabilirsiniz.

Kollajen tozunu saklamak için mutlaka hava geçirmez kap kullanın.

Bu adımları takip ederek kolajeninizi hazırlayabilirsiniz.

Öncelikle kolajen kaynağını hazırlayın!

Kemik kullanıyorsanız bunları fırında 350°F (180°C) sıcaklıkta yaklaşık 30 dakika kızartın. Bu, kolajenin tadını artırmaya yardımcı olur. Balık pulu veya derisi kullanıyorsanız bunların temiz ve pulsuz olduğundan emin olun.

doğal kolajen yapma yöntemleri

Malzemeleri bir araya getirin! 

Kollajen kaynağını büyük bir tencereye veya yavaş tencereye yerleştirin.

Kemikleri veya kolajen kaynağını kaplayacak kadar su ekleyin.

2 yemek kaşığı sirke dökün. Sirke kemiklerden minerallerin çıkarılmasına yardımcı olur.

Karışımı kaynatın, ardından ısıyı azaltıp kaynamaya bırakın.

Kaynamaya bırakabilirsiniz!

En az 4-6 saat pişmeye bırakmanız gerekmektedir. Daha uzun kaynatma süreleri daha fazla kolajen çıkarabilir. Kaynatma sırasında yüzeye çıkan köpük veya kirleri periyodik, sırayla olarak temizleyin. Et suyu kaynayıp kolajen açısından zengin hale geldikten sonra, kemikleri veya kolajen kaynağını çıkarmak için sıvıyı süzün. Daha iyi bir sıvı elde etmek için ince gözenekli bir süzgeç veya tülbent kullanın.

Soğuttuktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz!

Sıvının oda sıcaklığına soğumasını bekleyin, Sıvıyı gece boyunca soğutun, Soğudukça jelatinimsi bir kıvama dönüşecektir. Ertesi gün, üste çıkan katılaşmış yağları çıkarın. Kollajen açısından zengin sıvıyı kurutucu tepsisine veya fırın kullanıyorsanız fırın tepsisine dökün. Kuru, kırılgan bir tabaka oluşana kadar düşük sıcaklıkta (yaklaşık 140°F veya 60°C) kurutun.

Toz haline dönüştürün!

doğal kolajen yapma yöntemleri

Susuz kaldıktan sonra kolajen tabakasını daha küçük parçalara bölün. Parçaları bir blender veya kahve değirmeni kullanarak ince bir toz haline getirin. Ev yapımı kolajen tozunuzu nemden uzakta, hava geçirmez bir kapta saklayın. Deneyin ve deneyin ve sizin için nasıl çalıştığını bize bildirin. Kolajen, cildin sağlığı ve genç görünümü için önemli bir bileşendir.

Kalojen kullanmanın vücuda faydaları

Cilt elastikiyetini ve hidrasyonunu artırarak kolajen, cildin elastikiyetini ve nem seviyesini artırarak daha genç ve canlı bir görünüme dönüştürebilir. Kırışıklıkları azaltarak, ince çizgilerin azalmasına yardımcı olabilir. Cilt yapısını güçlendirerek; sarkma ve gevşemeyi önler. Yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Doku onarımında temel bir rol oynar. Cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olabilir. Vücudu dış etkenlere karşı korunmasında önemli bir rol oynar ve hassasiyet ve tahriş riskini azaltır.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal