Türk asıllı doktor Mehmet Öz’den uyarı: Yüzünüzdeki ölüm üçgenine dikkat!

Daha estetik ve güzel görünmek için yüze yapılan müdahalelerin ölüme kadar ulaştırabileceğini ifade eden Türk asıllı Cerrahi Müdahale Uzmanı Mehmet Öz, yüzde üçgen şeklindeki alana dokunulmaması gerektiğini aksi takdirde ciddi problemler ortaya çıkabileceğini ifade etti.

13.01.2024-11:44 - (Son Güncelleme: 13.01.2024-17:57) Türk asıllı doktor Mehmet Öz’den uyarı: Yüzünüzdeki ölüm üçgenine dikkat!

Kalp Cerrah Uzmanı ve televizyon programcısı Dr. Mehmet Öz'in belirttiğine göre, yüzün belli bölgesi, müdahale edildiğinde "oldukça ciddi hasarlara" neden olabilir. Yüzünüzün ortasında yer alan ve 'ölüm üçgeni' olarak bilinen üçgen şeklindeki alanda, "ciltle oynamamanız" konusunda üstünde durarak, yüz müdahalesi yapacaklara uyarıda bulundu.

‘‘Müdahale beyninizi etkileyebilir’’

Ölüm üçgeni olarak tanımladığı bölge hakkında bilgiler paylaşan Dr. Öz, ‘‘Bu alan burnunuzla başlar ve dudaklarınızın iki yanından aşağı doğru iner. O bölgeyi, yani ölüm üçgenini kurcalarsanız, enfeksiyonun deriyi aşıp beyninize kadar gitme riski vardır’’ şeklinde konuştu.

Mehmet Öz Yüzdeki ölüm üçgenine dikkat çekti

Öz uyarıda bulundu!

Uyarılarına devam eden Öz, tehlikenin sadece 'ölüm üçgeninin' yüzeyinde olmadığını belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti: "O kılı (burnunuzun içinden) çekip çıkarırsanız... Bozulan folikülden dışarı sızan küçük bir kan damlası görürsünüz. Çünkü cilde zarar vermek kan sızmasına neden olur; kavernöz sinüs trombosisi, menenjit veya beyin apsesine yol açabilir ki bunların hepsi korkunç hastalıklardır!"

Kan pıhtısına dikkat!

Yapılan müdahaleler sonucu genellikle önemli sorunların ortaya çıktığını söyleyen Öz, "Sinüste bir kan pıhtısı ile başlar ve bu da kavernöz sinüsün etrafında bulunan sinirlerinizi etkileyerek bir kasın veya bezin işlevini kaybetmesine neden olabilir’’ dedi.

Mehmet Öz Yüzdeki ölüm üçgenine dikkat çekti

Öz’ün uyarısına destek verildi!

Öz’ün uyarılarına hak veren Dr. Sandra Lee olarak da bilinen Dr. Pimple Popper, üçgen bölgede bir sivilce ya da leke patlatmanın hiç de komik bir şey olmadığını söyleyerek, bu bölgelerde müdahalede oldukça özenli davranılması gerektiğini de sözlerine ekliyor. Lee sözlerine şu şekilde noktayı koyuyor: ‘‘Eğer burada enfekte bir sivilce çıkarsa, kavernöz sinüse ulaşmak için daha kısa bir mesafesi vardır. Sivilceden kaynaklanan iltihap yayılırsa da körlük ya da felç potansiyeli vardır."

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal