Evde Bakım Maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Kasım 2023 Evde Bakım Yardımı sorgulama nasıl yapılır? 2023 E Devlet Evde Bakım Maaşı sorgulama ekranı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen Evde Bakım Maaşı’nın yatıp yatmadığı sorusu ihtiyaç sahipleri tarafından merak ediliyor. Bakan Göktaş’ın açıklaması sonrasında ise 2023 E Devlet Evde Bakım Maaşı sorgulama ekranı araştırma konusu oldu. Peki Evde Bakım Maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Kasım 2023 Evde Bakım Yardımı sorgulama nasıl yapılır? İşte tüm gelişmeler…

13.11.2023-12:50 - (Son Güncelleme: 13.11.2023-12:50)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın her ay ihtiyaç sahipleri ve ailelerine ödediği Evde Bakım Maaşı ile ilgili bir Son Dakika gelişmesi yaşandı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Kasım ayı Evde Bakım Yardımı ödemelerinin yatırıldığını duyurdu. Toplam 2,8 milyar TL tutarındaki ödemelerin hesaplara aktarılmaya başlanacağının açıklanmasının ardından vatandaşlar 2023 E Devlet Evde Bakım Maaşı sorgulama ekranını internet üzerinden araştırmaya koyuldu. Peki Evde Bakım Maaşı yattı mı, Ne Zaman yatacak? Kasım 2023 Evde Bakım Yardımı sorgulama nasıl yapılır?

Kasım 2023 Evde Bakım Maaşı yattı mı?

Evde bakım maaşı konusunda açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş şu ifadeleri kullandı:

Evde Bakım Maaşı

"Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık."

Evde Bakım Yardımı sorgulama nasıl yapılır?

Evde Bakım Yardımı ödeme sorgulama işlemleri E-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabiliyor. Kişiler TC kimlik numarası ile E Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazarak son durumu görüntüleyebiliyorlar.

Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylar yer almaktadır.

Engelli Evde Bakım ödeme bilgileri sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunuyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal