Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? 2024 evde bakım aylığı ne kadar olacak, başvuru şartları neler? Evde bakım maaşı yatan iller listesi

Evde bakım maaşı ödemeleri hakkındaki son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenli olarak yatırılan evde bakım maaşı ödemeleri için geri sayım başladı. Peki Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? 2024 evde bakım aylığı ne kadar, başvuru şartları neler? İşte Evde bakım maaşı yatan iller listesi detayları…

26.12.2023-16:56 - (Son Güncelleme: 26.12.2023-16:56)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemeleri yapılan ve başvuruları alınan evde bakım maaşı, ihtiyaç sahibi ve engelli olan vatandaşların ailelerine ödeniyor. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen evde bakım aylığı ödemeleri başvuru ve başvuru şartları araştırmaları şu dakikalarda devam ediyor. Peki Evde bakım maaşı yattı mı, Ne Zaman yatacak? 2024 evde bakım aylığı ne kadar, başvuru şartları neler? Evde bakım maaşı yatan iller listesi

2024 evde bakım aylığı ne kadar olacak?

Binlerce engelli vatandaş için sağlanan evde bakım maaşı ödemelerine yapılacak zam oranı memur maaşına yapılacak zamma göre şekillenecek. 

Evde bakım maaşı ne kadar 2023?

Her ayın 11-15’i arasında gerçekleştirilen evde bakım maaşı, Temmuz ayında memur ve memur emeklilerine yapılan zamla beraber 5 bin 98 lira olmuştu.

Evde Bakım Maaşı

Evde bakım maaşı başvuru şartları neler?

1. Engelli kişinin sağlık raporunda “ağır engelli’’ kısmının işaretli olması gerekir.

2. Eve giren her türlü gelirin toplanıp kişi sayısına bölünmesinde, kişi başı gelirin asgari ücretin üçte ikisinin altında gelir olmalıdır.

3. Sosyal hizmetler yetkililerinin yaptığı sosyal incelemede, engelli kişinin bakıma ihtiyacının olduğu tespit edilmiş olmalıdır.

Evde bakım maaşı başvuru nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı başvuru yapmak isteyenler gerekli şartları karşıladığı takdirde başvurularını engelli bireyin nüfus kayıt sistemindeki ilin sosyal hizmet merkezi veya il müdürlüğü üzerinden şahsen başvuru yapabilir veya E-Devlet sistemine giriş yaparak başvurularını gerçekleştirebilirler.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal