Terör saldırılarıyla ilgili yayımlanan ortak bildiriyi imzalamayan CHP'nin skandal görüntüleri ortaya çıktı

Terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda 12 askerin şehit olması Türkiye'nin canını yakarken, CHP lideri Özgür Özel'in hem partilerin ortak bildirgelerine imza atmaması hem de zamanında terör örgütünün televizyonu olan Medya Haber kuruluşa Özgür Özel'in röportaj verdiği görüntüler tekrardan gündem oldu.

26.12.2023-15:59 - (Son Güncelleme: 26.12.2023-15:59) Terör saldırılarıyla ilgili yayımlanan ortak bildiriyi imzalamayan CHP'nin skandal görüntüleri ortaya çıktı

Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Harekat bölgesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen 2 ayrı saldırılarda 12 askerin şehit olmasının ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin imzaladığı ortak bildiri yayımlandı. Bildiride PKK terör örgütünün saldırıları kınanarak, 'Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır' denilse de CHP ve DEM Parti'nin terör örgütünün kınandığı bildiriyi imzalamaması tepkiyle karşılandı. 

Kılıçdaroğlu ve Özel konuşulmuştu

Daha önce CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Selahattin Demirtaş’a sürekli selam vermesi ve Özgür Özel’in CHP Kurultayında Kılıçdaroğlu ile yarışırken de Demirtaş’a selam vermesi de çok konuşulmuştu.

Medya Haber

PKK’nın medya kanalına çıkmıştı

CHP’nin, bölücü terör örgütü PKK’yı imzalanan bildiride kınayamaması, şehit cenazelerinde yaşanan skandallar ve cenaze ardından terör örgütünün siyasi kolu konumundaki DEM Parti'yi ziyaret etmesi büyük tepkilere neden oldu. Bununla beraber, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in milletvekilliği döneminde yine PKK'nın medya kanalı olan 'Medya Haber' isimli televizyon kanalına katılarak yeni anayasa çalışmalarına dair değerlendirme yaptığı görüntüler tekrardan Gündem oldu. 

Medya Haber

“PKK kanalında devleti eleştiriyor”

'Medya Haber' isimli oluşuma daha önce PKK elebaşlarından Duran Kalkan'ın, Selahattin Demirtaş'ın abisi PKK Eğitim Komitesi Üyesi Nurettin Demirtaş'ın ve PKK kurucularından Mustafa Karasu gibi isimlerin katıldığı bir TV kanalına Özgür Özel'in neden katıldığı da kafada ayrı bir soru işaretleri doğurdu.

Özgür Özel’e tepki çoktu

Çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak, memleketi Manisa'da düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi. Düzenlenen törene, CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel'de katıldı. Ancak Özel'in cenaze törenine katılmasına şehit yakınları tepki gösterdi. 

Medya Haber

“Onların parti aidiyeti açıkça ortada”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da şehit cenazesindeki yaşananlara 'provokasyon' diyerek konuya ilişkin önceden haber aldıklarını söyledi. Özel, “Bugün hepsi isim isim tespit ediliyor. Manisa’da olanların parti aidiyeti açıkça ortada.” sözleriyle yaptığı açıklamada da oldukça tepki toplamıştı.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal