Ev hanımları dikkat! Bu deterjanları sakın birbiriyle karıştırmayın! Akciğerden beyne bütün organları bitiriyor

Temizlik yaparken temizlik ürünlerini birbirine karıştırarak daha hijyenik bir temizlik yaptığını sanan birçok kişi var. Ancak bu kişiler yaptıkları karışımla fark etmeden kendilerine zarar veriyorlar. Daha temiz bir ortam için karıştırılan deterjanlar akciğerden beyne kadar bütün organları öldürüyor. İşte detaylar...

13.06.2022-11:02 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-14:43) Ev hanımları dikkat! Bu deterjanları sakın birbiriyle karıştırmayın! Akciğerden beyne bütün organları bitiriyor

Temizlik yaparken tek bir ürünle yetinmek yerine birden fazla ürünü birbirine karıştırıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Daha hijyenik olmak için yaptığınız deterjan karışımları hayatınızı tehlikeye atıyor. Hem akciğeriniz hem de beyniniz tehlikede!

Bu temizlik ürünlerini sakın karıştırmayın!

- Cam temizleyicilerin birçoğunun içinde amonyak vardır. Bundan dolayı çamaşır suyuyla cam temizleyiciyi asla karıştırmamanız gerekiyor.

- Ağartıcı özelliğe sahip asidik ürünleri deterjanlarınızla karıştırarak kullanmayın. Beyaz sirke, ovalama alkolü ve amonyakla da karıştırmamanız gerekiyor.

Beyaz sirke ile ağartıcı asidiğin birlikte kullanımı sizi yanıltabilir. Düşük dozlarla bile kullanıldığı zaman, bu birleşim vücudunuzun birçok yerini etkileme gücüne sahip toksik bir klor ile kloramin buharı ortaya çıkarmaktadır. Yani, gözlerinizde sulanma, akciğerinizde tahriş ve boğaz ağrınız olabilir.

 temizlik malzemeleri

Aynı zamanda ağartıcı alkol ile karıştırıldığı zaman yoğun biçimde toksik ve tahriş edici de olabilir. Bu durumda da kusma ve bilinç kaybı gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal