Eurovision 2022 finalde hangi ülkeler yarışacak?

Bu sene 66.'sı düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda ilk yarı final heyecanı yaşanıyor. İtalya, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya gibi ülkelerin doğrudan katılacağı yarı finalde yarışacak diğer ülkeler de belli oldu. Peki, 2022 Eurovision yarı finale ismini yazdıran ülkeler hangileri? Eurovision yarı finalinde hangi ülkeler yarışacak? İşte detaylar...

11.05.2022-22:13 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-22:13) Eurovision 2022 finalde hangi ülkeler yarışacak?

2022 Eurovision Şarkı Yarışması'nın ilk gecesi Pala Alpitour'da düzenlenen etkinlikle gerçekleştirdi. Yarışmaya 17 ülke katılırken, gecenin sunuculuğunu Mika, Laura Pausini ile Alessandro Cattelan yaptı.

Yarı finale ismini yazdırmayı başaran ilk 10 ülke İsviçre, Ermenistan, İzlanda, Litvanya, Portekiz, Norveç, Yunanistan, Ukrayna, Moldova ile Hollanda oldu. Yarı finali göremeden yarışmaya veda etmek zorunda kalan ülkelerse Hırvatistan, Letonya, Avusturya, Danimarka, Arnavutluk, Slovenya ile Bulgaristan.

Büyük beşler olarak adlandırılan İtalya, Fransa, Almanya, İtalya ile İspanya yarı finale katılmadan direk final heyecanı yaşayacak. Yarışmanın ikinci yarı finali 12 Mayıs'ta, büyük finali ise 14 Mayıs tarihinde yaşanacak.

 eurovision 2022

2022 Eurovision yarışmasının favori ismi ise şimdiden belli. Stefani adlı şarkıyla Ukrayna'yı temsil eden Kalush Orchestra şimdiden herkesin favori ismi oldu. Yarışmanın geçtiğimiz yılki birincisi Zitti e Buoni adlı şarkıyla Maneskin olmuştu.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal