Yarın hava nasıl olacak? 12 Mayıs 2022 Perşembe MGM hava durumu

Meteorolojiden alınan bilgilere göre ülke genelinde mevsim normallerinin yaşanılacağı ve sıcaklığın artacağı beklenilmektedir. 12 Mayıs Perşembe günü yarın hava nasıl? Meteoroloji hangi uyarılarda bulundu? İşte ayrıntılar.

11.05.2022-22:07 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-22:08) Yarın hava nasıl olacak? 12 Mayıs 2022 Perşembe MGM hava durumu

Meteorolojinden alınan hava durumuna göre yarın yani 12 Mayıs 2022 tarihinde havanın nasıl olacağı merak edilmektedir. Ülke genelinde mevsim normalleri yaşanılacaktır. Rüzgar ise ülkemizin kuzey, Doğu Anadolu'nun güneyinde, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ve yer yer Akdeniz bölgesinde hafif ve ara ara orta kuvvetli rüzgarın görüleceği tahmin edilmektedir.

Marmara Bölgesi

Az bulutlu ve parçalı olması beklenilmekte. 

Ege bölgesi

 Bu akşam saatlerinde Denizli ve Afyonkarahisar ile Muğla ve Aydın iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yaşanılacağı ayrıca yarın parçalı çok bulutlu olacağı tahmin edilmektedir.

Akdeniz Bölgesi

 Bölgenin iç kesimleri Adana ve Hatay çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış ile parçalı ve çok bulutlu olacağı beklenilmektedir.

hava durumu

İç Anadolu Bölgesi

 Bu akşam vakitlerinde Karaman ve Konya ile Ankara'nın güneyi ve Çubuk, Esenboğa ve Akyurt ilçelerinde parçalı bulutlu geçeceği, 12 Mayıs tarihinde ise Niğde, Kayseri olmak üzere gök gürültülü sağanak yağış beklenilmektedir.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi

Bu akşam saatlerinde Tokat çevrelerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, yarın ise doğusunun iç kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışın olması tahmin edilmektedir.

Doğu Anadolu Bölgesi

Bu akşam vakitlerinde Ağrı, Kars, Van, Iğdır'da ve Erzurum'un güneyinde parçalı bulut olacağı, yarın Malatya hariç bölge genelinde sağanak yağış ve yer yer gök gürültülü geçeceği tahmin edilmektedir. Bölgenin güneydoğusunda ise 2500 metre yüksek rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı yaşanılması beklenilmektedir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

 Bu akşam saatlerinde Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır çok bulutlu, yarın 12 Mayıs'ta Batman, Diyarbakır, Siirt çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak olacağı tahmin edilmektedir.

Batı Karadeniz Bölgesi

 Parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin edilmektedir. 

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal