EURO2020 Türkiye İtalya Maçının Hollandalı Hakemi, Zeki Çelik'in Pozisyonuna Neden Penaltı Vermedi?

Dün oynanan EURO2020 Türkiye İtalya maçında, tartışmalı kararlara imza atan Hollandalı Hakem, Zeki Çelik'in el ile oynama pozisyonunda İtalya lehine penaltı vermeyince tepkilerin odağında kaldı.

12.06.2021-13:32 - (Son Güncelleme: 12.06.2021-17:49)

Türkiye ve İtalya'nın karşı karşıya geldiği EURO2020'nin açılış maçının ilk yarısında sol kanattan gelişen İtalya atağında Leonardo Spinazzola, orta yapmak isterken top milli futbolcumuz Zeki Çelik'in eline çarptı. Ancak İtalyan futbolcuların penaltı itirazında bulunmasından sonra devreye giren VAR odası, pozisyonun temiz olduğuna, pozisyonda devam kararının doğru olduğuna hükmetti.

YENİ ELLE OYNAMA KURALI

Pozisyonda devam kararının verilmesi yeni belirlenen Futbol Oyun Kuralları çerçevesindeydi. Söz konusu kural Türkiye İtalya karşılaşmasında ilk kez uygulanmıştı. Kural şu şekildeydi;

"Bir oyuncu, elini/kolunu topa doğru hareket ettirerek topa elleri/kollarıyla kasıtlı olarak dokunursa, eli/koluyla doğal olmayan şekilde vücudunu büyüterek elinin/kolunun topa temas etme riskini arttırırsa, kazara bile olsa eliyle/koluyla gol atar ya da eliyle/koluyla topa değdikten sonra gol atarsa, kuralı ihlal eder."

euro 2020 kural ihlali

Yani Hollandalı hakem herhangi bir kural hatası yapmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal