Ettiği tahminlerle gündeme bomba gibi düşen İslam Memiş'ten altın uyarısı! Gram altın ne kadar?

Piyasada adete kain olarak bilinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcıların en gözde yatırım araçları arasında bulunan gram altın ve gümüşe yönelik flaş açıklamalar yaptı. İşte haberin detayları...

01.07.2022-14:47 - (Son Güncelleme: 01.07.2022-15:50) Ettiği tahminlerle gündeme bomba gibi düşen İslam Memiş'ten altın uyarısı! Gram altın ne kadar?

Piyasada kahin olarak adlandırılan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altın ve gümüşe ilişkin oldukça önemli uyarılarda bulundu. 

Yapmış olduğu açıklamada konuştuklarının yatırım tavsiyesi olmadığına dikkat çeken İslam Memiş konuya yönelik, borsa tarafında ucuz hisse senetleri olduğunu, yaz aylarında yukarı yönlü hareketler olacağını tahmin ettiğini aktararak, "Rakamsal değerler bana uygun olduğunu gösteriyor." diye ifade etti. 

Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kararın ardından dolar 16.02'yi test edip dar bant aralığına sıkıştığını dile getiren İslam Memiş, yukarıda 16.75 seviyesini direnç seviyesi olarak belirlediğini belirterek, "Önümüzdeki iki ay boyunca, dolar TL kuru 16-17 bant aralığında dalgalanır. Bir bakarsınız geri çekilir bir bakarsınız yukarı ataklar gerçekleşir." dedi. Ekrandaki dolar kuru, euro, sterlin ya da diğer para birimlerinin gerçek değerini yansıtmadığını söyleyen İslam Memiş, "Ekranlardaki kur Kapalı Çarşı'da 16.74 lira seviyesinde. Yapmanız gereken tek şey, dövizciye gitmeniz, tabelaya bakmanız ya da bankacılık uygulamasından dolar alıyor gibi bakacaksınız, göreceksiniz, gerçek değerler bunlar." diye söyledi. 


''Dalgalanmalar sürecek''

Yapmış olduğu açıklamada ise günlük bazda oldukça ciddi dalgalanmalar olduğunu ifade eden İslam Memiş mevcut duruma ilişkin, piyasa oturmadığı için bu dalgalanmaların sürmeye devam edeceğini tahmin ettiğini belirterek, Euro kurunun 17.45 seviyelerinde olduğunu aktardı. Bugün ise Euro'nun dolara karşı biraz daha fazla değer kaybettiğini çünkü euro/dolar paritesi 1.0411 seviyesinde olduğunu söyleyen İslam Memiş, "1 puanlık geniş bant aralığı var. Dolar karşısında, pariteler, altın, gümüş, kripto paralar ucuz kaldığı için, eline TL geçmiş, dolar almayı düşünenler varsa, Euro'nun şu anda ucuz olduğunu bilmesi gerekiyor." diye ifade etti. 


''Makas aralığını göz önünde bulundurun'' 

Ayrıca yapmış olduğu açıklamada gram altının ekranlarda 974 lira, gün içerisinde 994 liraya kadar işlemler /gerçekleşti ama Kapalı Çarşı'da 983 lira olduğunu dile getiren İslam Memiş, 9 liralık makas aralığı olduğunu ifade etti. "Yine bankalardan almak istediğinizde altını, makas aralığını göz önünde bulundurun. Değişken fiyatlar göreceksiniz, altın düşüyor, almayalım, bekleyelim düşüncesinde olanları uyarmak isterim." şeklinde konuştu. 


''Kademeli alım yapılabilir'' 

İslam Memiş, ekranlarda 974 görünse bile Kapalı Çarşı'da alışlar 980 lira olduğunu belirterek, 970'li bir rakamın Kapalı Çarşı'da ve bankalarda olmadığını dile getirdi. 1000 TL altında, 950-1000 aralığında kademeli alım yapılabileceğini aktaran İslam Memiş, "Bana göre çok iyi bir karar. Bir sonraki atak 1050, bir sonraki atak 1200 ve yılın son çeyreğinde 1450 benim için şaşırtıcı olmayacaktır." diye söyledi. 

Söz konusu gram altının aslında orta ve uzun vade için avantaj niteliği taşımış olduğunu da ifade eden İslam Memiş, elinde gram altın bulunduran yatırımcının da her yükselişte hemen satalım dediğini belirterek, "Bence satmayalım. Onsta ciddi bir baskılanma var. 1810 dolar seviyesi güçlü bir destek seviyesi." diyerek uyarıda bulundu.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal