Etli ve Ispanaklı Pilav Nasıl Yapılır? Etli ve Ispanaklı Pilav Tarifi

Yemeklerin yanına yaptığımız sade pilav yerine ana yemek yerine geçecek ve Asya'dan esintiler oluşturacak etli ve ıspanaklı pilav tarifi ile sofralarınıza yenilik getireceksiniz.

17.07.2019-10:48 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-10:45) Etli ve Ispanaklı Pilav Nasıl Yapılır? Etli ve Ispanaklı Pilav Tarifi

Etli ve Ispanaklı pilav ile şaşırmaya hazır olun. Damak zevkinizi uyandıracak ve misafirlerinizden tam not alacak bir tarifle karşınızdayız.

MALZEMELER

500 g kemikli et (Tercihen kuzu)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1.5 su bardağı pirinç
1 kg ıspanak (Sap ve kök kısımları)
Tuz, karabiber
50 g tereyağı

ÜZERİ İÇİN

1 kase sarımsaklı yoğurt
1-2 çay kaşığı kuru nane

HAZIRLANIŞI

Kemikli etleri iyice temizleyip düdüklü tencereye nohutlarla birlikte koyun. Üstüne 4 su bardağı su ve tuz ilave edin. Nohutları ve etleri güzelce pişirin.
Etler ılınınca kemiklerinden ayırarak küçük parçalar haline (Yemek kaşığına sığacak biçimde) dönüştürün. Haşlama suyundan 2 bardak kadarını pilav yapımında kullanmak için köşeye koyun.
Pirinci ılık suda 15 dakika beklettikten sonra temizleyip süzün.
Ispanakları temizleyip süzdükten sonra küçük küçük doğrayın.
Geniş bir tencerenin içine ilk ıspanakların yarısını serpin. Sonra pirincin yarısını ekleyin. Haşlanmış nohut ile didiklediğiniz etin de yarısını pirincin üstüne yayın.
Aynı biçimde bir kat daha malzemeleri dizin.
Malzemenin üstüne 2 bardak sıcak su dökün. Tereyağından küçük bölümler kesip eşit dağılacak biçimde her tarafa yerleştirin.Yüksek ateşte 2 dakika kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını örtün, ateşi de iyice kısın.
Suyunu yavaşça çekince ocaktan alın. Servis için üstüne sarımsaklı yoğurt dökün, kuru nane serpin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal