Et alerjisinin belirtileri nelerdir? Et alerjisi olanlar bağışıklık sistemini tehlikeye atıyor

En zengin protein kaynağına sahip olan kırmızı ete alerjisi olanlar bağışıklık sistemini tehlikeye atıyor. Peki et alerjisinin belirtileri nelerdir? İşte et alerjisi hakkında bilinmesi gerekenler...

24.06.2022-13:02 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-13:02) Et alerjisinin belirtileri nelerdir? Et alerjisi olanlar bağışıklık sistemini tehlikeye atıyor

İnsan vücudunun alması gereken protein miktarının karşılanması için en çok tercih edilen besinlerden birisi kırmızı ettir. Fakat bazı kişilerde kırmızı et tüketimi alerjik reaksiyonların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Uzmanlardan gelen uyarıya göre Et alerjisi olduğu halde et tüketmeye devam edenler bağışıklık sistemini tehlikeye atıyor. Et alerjisinin olduğunu ortaya koyan bazı belirtiler bulunuyor. İnsanlar bu belirtileri internet üzerinden araştırıyor. Peki Et alerjisinin belirtileri nelerdir?

Et alerjisinin belirtileri nelerdir?

Et alerjisi gıda alerjileri arasında en nadir görülen alerji türlerinden birisidir. Gıda kaynaklı alerjilerin 4’te 3’ü yumurta, süt, balık, fındık gibi besinlerden meydana gelmektedir. Kalan 4’te 1’lik kısım ise et ve et ürünleri kaynaklı olmaktadır. Et alerjisinin belirtileri en geç 30 dakika içerisinde kendisini göstermektedir.

Kırmızı et

Burun akıntısı, hapşırma, mide krampı, bulantı, kusma, gaz, ishal, kurdeşen ( sivilce görünümünde kırmızı kaşıntılı döküntü), nefes darlığı, öksürük, seste değişiklik, ağız ve yüz çevresinde cilt döküntüsü, baş ağrısı, et alerjisinin yaygın belirtilerinden bazılarıdır. İnsan vücuduna göre değişiklik gösteren et alerjisi bazen kırmızı etin kendisine değil etteki karbonhidrata karşı vücudun verdiği bir tepki olarak da bilinmektedir.

Kırmızı ete karşı alerjinizin olup olmadığını teyit etmek için tam donanıımlı bir hastanede kan testi yaptırarak et alerjisinin olup olmadığını kontrol ettirebilirsiniz. Et alerjisi diğer alerji türlerinde olduğu gibi kızarma, kaşınma, vücutta şişkinlik gibi belirtiler gösterir.

Kırmızı etin tedavisi için bu tür gıdaları tüketmemeniz bir tedavi yöntemidir. Bunun dışında doktorlardan reçeteli olarak antihistaminik ilaçlar temin edebilirsiniz. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal