Hamilelikte ceviz tüketimi doğru mu? Vitamin ve mineral zenginliği ile bilenen cevizin bilinmeyen yararları! Hamilelikte ceviz tüketiminin yararları ve zararları

Hamileler özellikle bu süreçte ne yenilmesi ve yenmemesi gerektiği hakkında çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Birçok yararı ile bilinen cevizin gebelikte tüketilmesi hakkında meraklar arttı. Gebelikte ceviz tüketimi yeni doğan bebekler için fazlasıyla yararlı kabul edilirken ya etkileri de bilinmektedir. Gebelikte ceviz tüketiminin yararları ve zararları haberimizde yer almaktadır.

24.06.2022-13:20 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-13:20) Hamilelikte ceviz tüketimi doğru mu? Vitamin ve mineral zenginliği ile bilenen cevizin bilinmeyen yararları! Hamilelikte ceviz tüketiminin yararları ve zararları

Lezzeti ve faydaları ile bilinen cevizin tüketimi herkes tarafından yapılırken hamileler için özellikle merak edilmektedir. Hamilelik döneminde ceviz tüketimin yan etkileri var mı? Hamilelikte ceviz tüketilir mi? Hamilelikte cevizin yararları ve zararları...

Hamilelikte ceviz tüketiminin yararları

- A. b12, C ve D vitaminleri bakımından zengin olan ceviz aynı zamanda mineraller olarak da çeşitlilik gösterirken bebeğin gelişimi ve büyümesi için önemlidir.

- Gebelik zamanında ceviz tüketimi bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Ceviz tüketimi damarlardaki iltihaplanmalarının önüne geçerken tansiyon yükselmesini de engeller.

- Protein olarak zengin olan ceviz, tok tutma özelliği vardır.

- Ceviz kolesterol seviyesini dengelerken, kötü kolesterol için de korumaya alır.

Hamilelikte ceviz yararları ve zararları

Hamilelik döneminde fazla ceviz tüketiminin yan etkileri

- İshal oluşumunu etkilerken vücutta sıvı kaybına neden olur.

- Çok fazla ceviz tüketimi demir minerallerini emilimine engel olurken uzun vadede anemiye neden olur.

- Cevize hafif alerjisiniz var ise büyük sorunlar hamilelik döneminde çıkabilir.

- Ceviz alerjisi kaşıntı, baş dönmesi, şişme ve deri döküntüleri olarak belirti gösterir.

- Hamilelik döneminde fazla ceviz tüketimi ise kan pıhtılaşmasını engellerken doğum sırasındaki kanamalar için risk teşkil eder.

Kabuklu yemişler ve alerjileri

Hamilelik döneminde tüketilmesi gereken besinlere özen gösterirken özellikle ceviz tüketimi doğacak çocuklardaki alerji durumunu azaltmaktadır. Ceviz içerik bakımından zengin olurken fakat fazla tüketiminden de kaçınmak gerekir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal