Eşref Hamamcıoğlu kimdir? Galatasaray başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu aslen nereli, serveti ne kadar?

Bir dönem Galatasaray başkanlığına aday olan Eşref Hamamcıoğlu, yeniden gündeme geldi. Eşref Hamamcıoğlu’nun kim olduğu ve mal varlığı merak konusu oldu. İnternette en çok araştırılan konular arasında Eşref Hamamcıoğlu kimdir? Eşref Hamamcıoğlu’nun mal varlığı nedir? Gibi sorular yer aldı. İşte Eşref Hamamcıoğlu hakkında merak edilenler…

26.05.2022-16:22 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-16:22) Eşref Hamamcıoğlu kimdir? Galatasaray başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu aslen nereli, serveti ne kadar?

2021 yılında Galatasaray’ın başkan adaylığına aday olan Eşref Hamamcıoğlu ismi yeniden gündeme geldi. Futbolseverler Eşref Hamamcıoğlu kimdir? Serveti ne kadar? Gibi soruları araştırmaya başladı. Galatasaray Lisesi’nden mezun olan ve Galatasaray başkanlığına adaylığını koyan Eşref Hamamcıoğlu ismi en çok araştırılan isimler arasında yer alıyor.

Eşref Hamamcıoğlu kimdir?

Eşref Hamamcıoğlu, 7 Mart 1954 tarihinde İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini Galatasaray Lisesi’nde alan Hamamcıoğlu, mezun olduktan sonra Paris'te Sorbonne Üniversitesinde İktisat eğitimi aldı. 1981-1992 yılları arasında Tekfen Holding'de Operasyon Direktörü olarak görev aldı. 1992 yılında Sodexo-Türkiye'yi kurdu. Mayıs 2011'de istifa edene kadar da Başkan ve CEO olarak orada çalıştı. Daha sonra Ocak 2012'ye kadar Yönetim Kurulu Danışmanı olarak görev yapmaya devam etti. Girişimci ve risk sermayesi uzmanı olan Hamamcıoğlu, birleşme ve devralma danışmanlığı firması olan UP HİZMET'de başkan koltuğunda oturmaktadır.

Eşref Hamamcıoğlu, 1994-1998 yıllarında Duygun Yarsuvat ve Anıl Büyükeroğlu başkanlığında Galatasaray Mezunlar Evi Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2001 yılında Mehmet Cansun başkanlığında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2015 yılında İrfan Aktar başkanlığında Galatasaray Divan Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 15 Nisan 2018'de yapılan seçimde 336 oyla Galatasaray Divan Kurulu Başkanı oldu. 8 Nisan 2021'de Galatasaray başkanlığına aday oldu.

Eşref Hamamcıoğlu

Kariyeri

1992 yılında Sodexo-Türkiye'yi kuran Hamamcıoğlu, Sodexo’yu yıllık 105 milyon avro brüt ciroya ulaştırdı. 5.600 çalışanı bulunan Sodexo-Türkiye sektör rekorunu eline aldı ve Türkiye'de günde 150.000'i aşkın kişiye hizmet sundu. 

Sodexo-Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri, bakanlıklar, üniversiteler, tatil köyleri, hastaneler ve açık deniz petrol platformları gibi çeşitli sektörlerde hizmet sağladı. Eşref Hamamcıoğlu; "kurumsal catering", "çoklu hizmet" ve "Entegre Tesis Yönetimi" terimlerinin yaratıcısıdır. Hamamcıoğlu ayrıca, endüstride "Pioneer" unvanını elde etmiştir. 

Mayıs 2021’de Sodexo’dan istifa eden Eşref Hamamcıoğlu, 1 sene sonra, imalat ve yiyecek ve içecek sektörlerindeki orta ölçekli şirketlere birleşme ve satın alma danışmanlık hizmeti veren "UP HİZMET"i kurdu.

Eşref Hamamcıoğlu ayrıca, Türkiye Fransız Ticaret Odası Başkanıdır. TÜSİAD'ın "Institut de Bosphore-Paris"i kurmuştur ve hala Yönetim Kurulu'nda bulunmaktadır. Hamamcıoğlu ek olarak; Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği, TÜSİAD, YASED, DEİK gibi görevlerde de bulunur. 

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal