Esnaflar bu habere çok sevinecek: 20 yıl vade ve uygun ödeme koşullarıyla ucuz dükkan fırsatı! Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz Kabine Toplantısı açıklamasında bahsettiği sosyal konut projesinden esnaflar da faydalanacak. Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşecek olan bu fırsattan 20 yıl vade ve uygun ödeme koşullarıyla ucuz dükkan fırsatı vatandaşı bekliyor olacak. İşte detaylar...

06.08.2022-10:22 - (Son Güncelleme: 06.08.2022-15:45)

Türkiye’nin bugüne kadar ki en büyük projelerinden birisi olan sosyal konut projesinin detayları geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Söz konusu proje sadece dar gelirlileri değil esnafı da mutlu edecek. 

Kurayla satışı yapılacak 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından başlatılan sosyal konut projesi ile Türkiye’nin dört bir yanında bulunan dar ve orta ölçekteki işletmeler için uygun koşullarla dükkan satışı yapılacak. 

Kurulacak sanayi tesislerinin içinde yer alacak olan dükkanlar uzun vade ve düşük taksit seçenekleriyle esnaflara tahsis edilecek. Edinilen bilgilere göre, yapılan çalışmalar kapsamında vatandaşa kira öder gibi işyeri sahibi olması için 20 yıl vadeli ödeme koşulu sağlanması planlanıyor. Satışlar kurayla gerçekleşecek ve ticari konutların sayısı ile özellikleri vatandaşların isteklerine göre düzenlenecek. 

Sosyal konut projesi

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak tanıtılan bu proje esnafları ekonomik olarak rahatlatacak. Esnaflara verilecek olan ticari konutlar 20 yıl vade ile satışa sunulacak.

Konut hamleleri süreklilik kazanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut, hazine arazileri ve ticari ünitelerin uygun ödeme şartlarıyla satışta olacağını belirterek, ‘’Üretimi ve istihdamı artırmak için küçük ve orta ölçekli işletmelere sanayi tesisleri kuracağız Böylece kira öder gibi işyeri sahibi olunacak" dedi. Sosyal konut projesini ‘Yaşayan bir proje’ olarak değerlendiren Bakan Kurum, "Sürekli şekilde arazi üretimi yapılarak, talep edilen yerlerde çalışmalar an be an devam edecek" ifadelerini kullandı. 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal