Esnaf Kredi Ödemeleri Haziran'da Başlıyor

Pandemi döneminde mağdur olan esnaflara destek olmak amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca geliştirilen 'Nefes Kredisi' projesinin başvuruları başlıyor.

31.05.2021-11:54 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-12:17) Esnaf Kredi Ödemeleri Haziran'da Başlıyor

Pandemi nedeniyle kepenk kapatan esnaflara destek olmak ve uygun finansman desteğini sağlamak amacıyla başlatılan 'Nefes Kredisi'ne başvurular başlıyor. Nefes Kredisi projesi Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın koordinesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kredi Garanti Fonu (KGF) ve 10 bankanın katılımı ile hayata geçiyor.

Başvuru yapmak isteyen firmalar, üye oldukları borsa ve odalardan alacakları üyelik belgesi eşliğinde başvurularını 1 Haziran 2021 tarihi itibarıyla yapabilecekler.

ÖDEMELER 6 AY ÖDEMESİZ OLARAK VERİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, esnafa verilecek nefes kredisinin detaylarını açıklanmış, kredi kullanımlarının ise 10 bankanın katılımı ile 1 haziran 2021 itibarıyla başlayacağı duyurulmuştu.

Bakanlık kredilerin 6 ay ödemesiz olarak verildiğini, geri ödemelerin ise 12 eşit taksitte yapılacağını da eklemişti. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Nefes Kredi Paketi ile senelik cirosu 10 milyon TL altında olan ve 2019'a göre cirosunda %25 kayıp yaşayan; Ticaret, Deniz ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi veya ticaret borsası'na kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansmanı sağlanacak.

2020 yılında cirosu 1 milyon lirayı geçmeyen KOBİ’ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira olan KOBİ’ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek.

KREDİ PAKETİNE KATILIM SAĞLAYACAK BANKALAR 

Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Garanti Bankası, Akbank, DenizBank, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal