Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Doğan Baba Öldü Mü?

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz yeni bölümüyle ekranlara geldi. Peki EDHO Doğan Baba diziden ayrılıyor mu? Ali Sürmeli kim?

09.06.2021-12:24 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-12:44) Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Doğan Baba Öldü Mü?

Salı akşamları yayınlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz yeni bölümüyle ekranlara geldi. 198. Bölümü yayınlanan dizide Doğan Baba’nın diziden ayrılacağı konuşuluyordu. Doğan Baba karakterini canlandıran oyuncu Ali Sürmeli, geçen yıl pandemi nedeniyle diziden ayrılmış, daha sonra da geçirdiği beyin kanaması yüzünden diziden uzak kalmıştı. Edinilen bilgiye göre Doğan Baba’nın diziden ayrılacağı konuşuluyordu.

DOĞAN BABA DİZİDEN AYRILDI MI?

Doğan Baba, dizide Kimsesiz Yaşar’ın babasıdır. Doğan Baba, gariplerin ve sahipsizlerin ihtiyaçlarını giderir, evladı Yaşar’ın yurduna dönmesinden sonra Kimsesizlerin başına yeniden geçmiştir.

8 Haziran Salı günü yayınlanan 198. Bölümde Doğan Baba diziye veda etti. Volkan ve adamları, Doğan Baba'nın mekanını bastı. Herkesi katleden ekip, Kimsesiz Doğan'ı ele geçirdi. Hızır'ı görüntülü arayan Savaş, herkesin gözü önünde "Savaş yeni başlıyor" diyerek Kimsesiz Doğan'ı öldürdü. Doğan Baba karakteri böylece öldü ve Ali Sürmeli diziye veda etti.

SEZON FİNALİ NE ZAMAN?

200. Bölümde yapılması beklenen sezon finali bir bölüm önceye çekildi. Dizinin gelecek hafta yayınlanacak bölümle sezon finali yapması bekleniyor. Diziye usta oyuncu Ali İpin’in de veda edeceği konuşuluyor. İpin, Hızır Reis’e düşman olan bir ailenin reisi Rıdvan Karadağ karakterini canlandırıyor.

ALİ SÜRMELİ KİM?

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Doğan Baba karakterine hayat veren Ali Sürmeli, 63 yaşında. Sürmeli, 7 Nisan 1959 tarihinde dünyaya geldi. Aslen Muş- Varto, Omeriyan köyündendir. Ünlü oyuncu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunudur. 1985 yılında üniversiteden mezun olan Sürmeli, Sokak Tiyatrosu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Dostlar Tiyatrosu’nda görev yaptı.

İlk başrolünü 1995 yılında ‘Düş, Gerçek, Bir de Sinema’ adlı Tülay Eratalay’ın yaptığı filmde oynadı. Deli Yürek dizisiyle televizyonda tanındı. Deli Yürek’te Kenan İmirzalioğlu, Zeynep Tokuş, Emin Gürsoy, İdİl Fırat, Onur Ünlü gibi isimlerle birlikte rol aldı. Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde oynadığı ‘Zaza Dayı’ karakteriyle hafızalara kazındı. Bu dizide ise Necati Şaşmaz, Cahit Kayaoğlu, Kenan Çoban, Gürkan Uygun ile beraber oynadı. Çarpışma dizisinde Cansız rolüyle ekranlara çıktı. Son olarak ise Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Doğan Baba rolüyle ekranlarda görülmüştür.

Ali Sürmeli, 1996’da ‘Sokaktaki Adam’ filmiyle 8. Ankara Uluslararası Film Festivali ve Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Oyuncu ödülünü aldı. Sürmeli, 2000 yılında ise ‘Filler ve Çimen’ filmi ile 37. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Rol Aldığı Diziler;

-Kurtuluş

-Deli Yürek (Turgay Atacan)

-Hürrem Sultan (Kanuni Sultan Süleyman)

-Kasabanın İncisi

-Büyük Buluşma

-Şeytan Ayrıntıda Gizlidir

-Kin ve Gül

-Yağmurdan Sonra (Vendor Nuri Karuzo)

-Aşka Sürgün (Adalı)

-Senin Uğruna

-Kuzey Rüzgarı (Arıza)

-Baba Ocağı (Seyfi Efe)

-Kurtlar Vadisi Pusu (Şeref Zazaoğlu)

-Kurt Kanunu (Derviş Kahya)

-Beyaz Karanfil (Burhan Korkmaz)

-Çarpışma (Zarif/Cansız)

-Çukur (Zarif/Cansız)

-Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Doğan Baba )

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal