Eskişehir'de akıl almaz olay! Parkta yoga yapan kadınlar CİMER'e şikayet edildi

Eskişehir 'deki bir parkta akıl almaz bir olay meydana geldi. Parkta yoga yapan kadınlar güvenlik görevlileri tarafından engellendi ve CİMER 'e şikayet edildiği söylendi. Yaşanan olaya sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyürken kadın örgütleri de yarın 18.30 2da olayın yaşandığı parkta baskı ile gericiliğe karşı çıkmak için bütün kadınları yoga yapmaya davet etti. Şaşkınlık veren olayın detayları haberimizin devamında..

29.05.2022-21:06 - (Son Güncelleme: 29.05.2022-21:06) Eskişehir'de akıl almaz olay! Parkta yoga yapan kadınlar CİMER'e şikayet edildi

Akıl almaz olay bugün sabah Eskişehir Odunpazarı Dede Korkut Park 'ında yaşandı. Parkta toplanıp yoga yapan kadınlar, parkın güvenliğinden ve asayişinden sorumlu olan bazı güvenlik görevlisi tarafından engellenerek ' Sizi Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi 'ne şikayet etmişler ' şeklinde söylemde bulunuldu. Bu utanç verici olayın duyulmasının ardından ise hem Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt başta olmak üzere hem de ülkenin dört bir tarafından kadın hakları savunucuları tarafından bu muameleye maruz kalan kadınlara destek yağdı. Yaşanan olay ile ilgili gelen destek mesajları ise şu şekildedir:

- Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: ' Eskişehir Valiliğinin sorumluluğu altında olan Dede Korkut Parkında yoga yapan kadınlar CİMER 'e şikayet edilmişler. Güvenlik görevlisi de yoga yapan kadınlarımızı engellemiş. Bu da mı artık yasaklandı? Gerekçeniz nedir? Siz şaka mısınız? ''

Değerli arkadaşlar, bütün parklar size aittir. Özgürce yoganızı yapabilirsiniz. ' dedi.

Başkan Kazım Kurt, yoga yapması engellenen kadınlardan bir tanesine cevap olarak da ' Sevgili Duygu, istediğiniz parkımızı kullanabilirsiniz. Hiç kimseden çekinmeyin. Herhangi bir ihtiyacınız olması halinde de bana söyleyebilirsiniz. Spor İşleri Müdürlüğümüz derhal temin eder. Sizleri yakın zamanda ziyaret edeceğim. Çok sevgiler ve selamlar. ' şeklinde yanıt verdi.

Başkan Kazım Kurt 'un bu yanıtına karşılık olarak Tweet'i atan kadın da; ' İyi ki varsınız. Sizi de aramızda görmekten şeref duyarız başkanım.. ' şeklinde cevapladı.

Eskişehir'de yoga yapan kadınlar CİMER'e şikayet edildi

Kadınların yoga yapmasının engellenmesi olayı hakkında sosyal medya hesabından derhal bir paylaşım yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise şu açıklamada bulundu: '' Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark ile Büyük Parkımızı her zaman kullanma hakkına sahipsiniz gençler. Aynı zamanda 6 Haziran Pazartesi gününden itibaren de parklarda spor etkinliklerimiz başlıyor. Onlara da isterseniz katılabilirsiniz. ''

Konu ile alakalı olarak Eskişehir Valiliği tarafından parkın sorumluluğunun Türk Dünyası Vakfı 'na ait olduğuna dair bir paylaşım yapıldı ve söz konusu olan vakıfda yoga yapılması için izin alınması gerektiğini belirten bir açıklamada bulundu. Vakfın açıklaması ise şu şekilde:

'' Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan şikayetler ile fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda park içindeki toplu yapılan etkinliklerde önceden izin alınması zorunludur. Halihazırda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü parkımızda planlı olarak sportif faaliyetler yapmaktadır. Diğer kurum ile kuruluşların parkımızda sportif faaliyet yapmak için talepleri değerlendirme aşamasındadır. Bu yüzden de mevcut halde olan uygulamanın halkımızın parkımızdan daha fazla ve eşit bir şekilde yararlanması için düzenlenmiş olduğunu ve izin alınmadan yapılan etkinlik ile ilgili de izinsiz ve gizli çekim ile yapılan ' haberi 'in gerçekleri yansıtmadığı, bu yüzden de hukuki süreçlere ortam hazırladığını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz. ''

Odunpazarı Belediye Başkanı olan Kazım Kurt ise Türk Dünyası Vakfı tarafından yapılan açıklamaya tepkisini şu sözleri ile ortaya koydu:

'' 15 kişinin beraber yoga yapması için izin alması gerekliymiş. İnanılacak gibi değil. Açıklama yapan Türk Dünyası Vakfı da şaşırmış belli ki. Kocaman parkta küçücük bir alan içinde yoga yapan insanlardan kim rahatsızlık duyabilir? Yasağa resmen kılıf uydurmuşlar. ''

Hepimizin şaşıp kaldığı bu olaya kadın örgütleri de sessiz kalmadı ve bütün kadınları 30 Mayıs Pazartesi günü saat 18.30 'da aynı parkta yapılan baskılar ile gericliğe karşı gelmek için yoga yapmaya davet etti.

Eskişehir 'de meydana gelen bu olayın sosyal medyada da duyulması ile birlikte zorbalığa maruz kalan kadınlarımız için tüm sosyal medya kullanıcıları tarafından da destekler gelmeye başladı ve gelen bu destekler giderek artmaktadır. Zeynep Altıok Akatlı 'da yaşanan bu duruma karşı sessiz kalmayarak düşüncelerini şöyle aktardı:

'' Eskişehir 'de parkta yoga yapan kadınlar CİMER 'e şikayet edilmiş. Güvenlik görevlisi olan arkadaşlar da yoga yapan kadınları engellemişler.

Siyasal İslam, kendisi dışında olan hiçbir fikre, yaşam tarzına, kültüre, inanca, yaşama hakkı tanımıyor. Kadınlara sokakta burka giydirene kadar rahat etmezler! ''

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal