Eskiden Premier Lig oyuncusuydu: Everton futbolcusu Bilyaletdinov Rus ordusuna alındı

Bir dönem İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Everton’da forma giyen Diniyar Bilyaletdinov, Rusya’nın ilan ettiği kısmi seferberlik kapsamında Rus ordusuna alındı. İşte konunun detayları...

29.09.2022-17:07 - (Son Güncelleme: 29.09.2022-17:07) Eskiden Premier Lig oyuncusuydu: Everton futbolcusu Bilyaletdinov Rus ordusuna alındı

Rus lider Vladimir Putin’in ülkede kısmi seferberlik ilan etmesiyle beraber bir çok Rusya vatandaşı askere alındı. Askere alınanlar arasında bir dönem İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Everton’da forma giyen Diniyar Bilyaletdinov da yer aldı. Eski futbolcunun askere alındığı haberini babası Rinat Bilyaletdinov açıkladı.

Everton futbolcusu Bilyaletdinov Rus ordusuna alındı

Rus spor kanalı Sport24’e konuşan  Diniyar Bilyaletdinov’un babası Rinat Bilyaletdinov, "Diniyar celp aldı. Duyguları ifade etmek çok zor. 19 yıl önce askerlik yaptı ama tamamen spor ile geçirdi. Aradan çok uzun bir zaman geçti." ifadelerini kullandı.

Diniyar Bilyaletdinov

Bir tutarsızlık var

Oğlunun askere alınması hakkında konuşan Rinat Bilyaletdinov,  "Yasa 35 yaşına kadar olan kişileri kapsıyor, Diniyar 37 yaşında. Burada bir tutarsızlık var. Genel bir seferberlik olsaydı herhangi bir sorun yoktu. Ancak şu an her şey yasaya uygun olmalı." dedi.

Yaşlı Bilyaletdinov, Diniyar'ın daha önce Rus silahlı kuvvetlerinde görev yaptığını da doğruladı, ancak bunu yalnızca sportif bir rolde yaptığı konusunda ısrar etti.

Rinat Bilyaletidinov, tıpkı oğlu gibi futbolcuydu. 65 yaşındaki Rinat Bilyaletdinov, kariyeri boyunca Lokomotiv Moskova ve Rubin Kazan gibi takımlarda da görev yapmıştı.

Milli takım performansıyla Everton’a imza attı

Futbola ülkesinin takımlarından Lokomotiv Moskova’da başlayan Diniyar Bilyaletdinov, aslen Tatar asıllıdır. Rus ekibinde 5 yıl forma giyen futbolcu, EURO 2008’de gösterdiği başarılı performansın ardından İngiltere Premier Ligi’nin önde gelen ekiplerinden Everton ile 2009 yazında anlaşma sağlamıştı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal